Суп матиме ідеальний насичений смак: що робити з першою водою після варіння м'яса
Суп матиме ідеальний насичений смак: що робити з першою водою після варіння м'яса

Суп матиме ідеальний насичений смак: що робити з першою водою після варіння м'яса

Приготування бульйону для перших страв – це справжнє кулінарне мистецтво, яке вимагає уваги до деталей.

Одним із розповсюджених міфів є необхідність зливати першу воду після варіння м'яса, щоб позбутися шкідливих речовин. Однак професійні кухарі запевняють, що це не лише помилка, а й утрата цінного навару, який робить бульйон насиченим і ароматним.

Зазвичай, першу воду після варіння м’яса висипають через утворення пінки. Насправді, пінка – це згорнутий білок, який не тільки не шкідливий, а й дуже корисний для організму. Зливати перший бульйон варто тільки тоді, коли є проблеми із жовчним міхуром, шлунком чи підшлунковою залозою. В усіх інших випадках його можна сміливо використовувати для приготування смачного, насиченого та корисного супу чи борщу.

Як приготувати найсмачніший бульйон, щоб суп вийшов насиченим і ароматним

  • Вибирайте якісне м'ясо. Воно є основою вашого бульйону на суп чи борщ, тому не варто економити на цьому інгредієнті.
  • Кладіть м'ясо в киплячу воду. Це дає змогу білку згорнутися всередині, таким чином збережуться смак, аромат і корисні речовини м’яса.
  • Додайте цибулину в лушпинні. Вона не тільки надасть вашій страві неперевершеного смаку й аромату, а й допоможе зібрати зайвий білок і зробить бульйон золотавим.
  • Знімайте пінку зі стінок каструлі. Це запобігатиме її осіданню, тоді бульйон буде апетитнішим на вигляд.

Звичайний рис перетвориться на вишукану страву без зайвого клопоту: що треба додати

Чи можна додавати мед у гарячий чай: про це має знати кожен

Навіщо професійні кухарі рекомендують завжди вимочувати м'ясо в соляному розчині

Джерело матеріала
loader
loader