Програма «Шкільне молоко» — це не лише про здорове харчування школярів, а й про розвиток аграрної галузі, зокрема локальних фермерських господарств.
Таку думку висловив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль під час підсумкової наради щодо річних результатів реформи шкільного харчування, говориться у повідомленні міністерства.
«Наше завдання — підняти спроможність місцевих постачальників забезпечувати школи свіжим і якісним молоком та іншими продуктами безпосередньо від виробників, які працюють у тих самих громадах, на тих самих територіях, де розташовані навчальні заклади», — зазначив Віталій Коваль.
На думку міністра, такий підхід сприятиме розвитку місцевої економіки, скороченню логістичних витрат і гарантуватиме свіжість продуктів.
«Ми хочемо, щоб місцеві фермери виготовляли продукцію, розуміючи, що вона потрапить на стіл дітям у школу. Водночас головним запитанням до кожного виробника, що мотивує до якості та безпечності, буде: «Чи дасте ви цей продукт власній дитині?» — заявив очільник Мінагрополітики.
За словами Віталія Коваля, участь фермерів у шкільному харчуванні підвищить стандарти їхньої продукції, адже це перш за все питання відповідальності. Продукти для дітей мають бути безпечними, натуральними і корисними.