Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати знаменитий торт із вишнями, який називають "Смерекова хата", "Зимова вишня" чи "Дрова під снігом".
Щоб приготувати торт, для тіста "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти:
- сметана жирністю 20% - 200 г
- вершкове масло 82,5% (мʼяке) - 200 г
- цукор - 70 г
- борошно - 400 г
- розпушувач - 8 г
Для вишневої начинки нам знадобляться:
- вишні - 900 г (без кісточок)
- цукор - 70 г
- крохмаль кукурудзяний - 50 г
Для крему "Мастер Шеф" Володимир Ярославський використав:
- сметана 20% - 550 г
- цукор - 180-200 г (за смаком)
- вершки 35% - 350 г
- шоколад - 70 г
Вишні "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розморожує, додає цукор із крохмалем, ставить на вогонь, доводить до кипіння та загущення, постійно помішуючи. Готовій начинці даємо охолонути.
Для тіста спершу збиваємо сметану з маслом і цукром. Далі додаємо борошно, розпушувач та швидко замішуємо тісто. Готове тісто загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на годину.
Охолоджене тісто "Мастер Шеф" Володимир Ярославський ділить на пʼять частин, розкачує кожну на пергаменті в пласт розмірами приблизно 28х23 см, і кожен розрізає на три смужки.
На кожну смужку тіста вздовж посередині викладаємо приблизно по 60 г вишневої начинки, загортаємо трубочку та викладаємо на деко з пергаментом швом донизу. Так формуємо всі 15 трубочок і випікаємо їх у розігрітій до 210 градусів духовці приблизно 15 хвилин. Готовим трубочкам даємо охолонути.
Щоб приготувати крем, до сметани додаємо цукор і просто перемішуємо. Окремо збиваємо вершки до стійкої піни та за три підходи додаємо до сметани.
Формуємо торт, як на відео, та відправляємо його в холод на ніч. Після цього "Мастер Шеф" Володимир Ярославський або просто посипає торт тертим шоколадом, або розтоплює його з додаванням 55 г вершків і поливає торт.
Останні новини України:
Як приготувати ідеальні млинці: простий робочий рецепт від судді "Мастер Шеф" Ярославського.