"Сніговик в тропіках": рецепт смачного новорічного десерту
"Сніговик в тропіках": рецепт смачного новорічного десерту

"Сніговик в тропіках": рецепт смачного новорічного десерту

В цьому тортику поєднуються ніжні бісквітні коржі, білковий крем та персики.

Якщо хочете приготувати смачний десерт на Новий рік, то ваш вибір – це торт "Сніговик у тропіках". Він готується із консервованими персиками, але можна вибрати і інші фрукти, які вам подобаються. Рецептом поділились на сайті Placok.

Пляцок "Сніговик в тропіках" – готується досить просто та швидко ідеально пасує до новорічно-різдвяних свят.

Торт "Сніговик в тропіках"

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • жовтки – 8 штук;
  • два яйця;
  • цукор – ½ склянки;
  • борошно – ½ склянки;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для макового коржа:

  • білки – 8 штук;
  • цукор – 1 склянка;
  • борошно – ½ склянки;
  • мак – ½ склянки;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для крему:

  • вода – 2 склянки;
  • желе лимон – 2 упаковки;
  • вершки (від 30 %) – 500 мл;
  • цукрова пудра – 5 ст. л.;
  • персики нарізані кубиками – 1 склянка.

Яйця для приготування коржів мають бути кімнатної температури. До жовтків додаємо цілі яйця та цукор, і збиваємо до пишної світлої маси.

Борошно змішуємо з розпушувачем, просіюємо до жовткової маси, акуратно вимішуємо ложкою.

Викладаємо тісто у форму (22х33), застелену пергаментом. Випікаємо при температурі 180 градусів близько 15 хвилин. Охолоджуємо. Розрізаємо на два тонкі коржі.

І готуємо маковий корж. Білки збиваємо до стійкої піни, по ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо. Борошно змішуємо з сухим маком та розпушувачем, додаємо до білків, акуратно вимішуємо ложкою.

Викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом, випікаємо близько 15 хвилин при температурі 180 градусів. Залишаємо. І готуємо крем. В гарячій воді розводимо желе, залишаємо до охолодження.

Добре охолоджені вершки збиваємо разом з цукровою пудрою до пишного крему. Зменшуємо швидкість міксера, тонкою цівкою вливаємо охолоджене желе, збиваємо до однорідності. Додаємо нарізані персики та перемішуємо.

І збираємо торт. Нижній корж кладемо на назад у форму, застелену пергаментом. Викладаємо половину крему, накриваємо маковим коржем, викладаємо другу половину крему, накриваємо верхньою половиною бісквіту. І ставимо в холодильник на пару годин, щоб крем застиг. Перед подачею посипаємо цукровою пудрою.

Читайте також:

На новорічний стіл 2025: рецепт торта "Медовик" із заварним кремом

Медовик без випічки: рецепт смачного десерту з кремом-пломбіром

Домашній медовик: класичний український торт

Джерело матеріала
loader
loader