І для святкувань, і для душевних розмов: готуємо ароматну мандаринову настоянку
І для святкувань, і для душевних розмов: готуємо ароматну мандаринову настоянку

І для святкувань, і для душевних розмов: готуємо ароматну мандаринову настоянку

Мандаринова настоянка – солодкий напій, який зазвичай подають до кави або чаю. Чим кращі мандарини, тим ароматнішим буде напій. 24 Канал пропонує звернутися до рецепта порталу Beszamel.

Рецепт мандаринової настоянки

  • Час: 20 хвилин + кілька тижнів
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 100 грамів висушеної мандаринової цедри;
– 400 грамів цукру;
– 500 мілілітрів води;
– 1 літр спирту-ректифікату.

Приготування:

  1. Перелийте спирт у скляну ємність та додайте висушену мандаринову цедру.

  2. Щільно закрийте ємність і залиште її в теплому місці на три дні.

  3. Після цього приготуйте сироп, довівши до кипіння воду з цукром на повільному вогні. Коли сироп буде готовий, повільно вливайте в нього проціджений настій спирту, постійно помішуючи суміш.

  4. Перелийте отриманий напій у глечик, щільно закрийте кришкою та залиште настоятися на два тижні.

  5. Після цього процідіть через фільтрувальний папір, розлийте в чисті пляшки та щільно їх закупорте.

Смачного!

Смачно та оригінально: як зробити мінічізкейки з мандаринів на Новий рік.

Джерело матеріала
loader