Їх готують із горіхами, вишнями або навіть експериментують із іншими смаками. Ці рогалики – справжній символ домашнього затишку. Як їх приготувати розповідає 24 Канал з посиланням на ВВС.
Рецепт кіфликів
- Час: 2 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
для тіста:
– 500 грамів борошна;
– 250 грамів вершкового масла;
– 4 жовтки;
– 150 грамів сметани;
– 2 столові ложки цукру;
– дрібка солі;
для горіхової начинки:
– 250 грамів волоських горіхів;
– 4 білки;
– 1 столова ложка цукру;
для вишневої начинки:
– 200 грамів вишень;
– 50 грамів цукру;
для посипки:
– 100 грамів цукрової пудри.
Приготування:
- Для тіста візьміть вершкове масло (воно має бути кімнатної температури) та поріжте на кубики.
- Масло висипте у глибоку миску та додайте до нього борошно, перетріть всі компоненти до стану крихти.
- Додайте у миску жовтки та сметану, замісіть тісто.
- Залишіть тісто у холодильнику на 1 годину.
- Для горіхової начинки подрібніть горіхи у блендері або у м'ясорубці.
- Додайте до горіхів білки збиті з цукром у піну. Все акуратно вимішайте.
- Для вишневої начинки вийняти з вишні кісточки, відцідити зайвий сік, вимішайте з цукром.
- Дістаньте тісто з холодильника та розділіть на 5 частин.
- Розкачайте з кожної частини коло, поділіть його на 8 – 12 сегментів-трикутників.
- Викладаємо начинку на широку частину трикутничка і загортаємо рогалик, починаючи із широкої частини.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Викладіть кіфлики на деко і випікайте 20 – 30 хвилин.
- Гарячу випічку посипте цукровою пудрою.
Як приготувати імбирне печиво:рецепт,який повторить кожен.