/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F3%2Fa576d3d90b9336db0b57819738c5616d.png)
Швидкий рецепт імбирного печива: завжди виходить смачним і ароматним
Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями найпростішим і найшвидшим рецептом імбирного печива для різдвяно-новорічних свят.
Для приготування імбирного печива нам знадобиться:
- борошно - 270 г
- вершкове масло (м’яке) - 100 г
- яйце - 1 шт.
- цукор - 100 г
- мед - 2 ст.л.
- сода - 0,5 ч.л.
- імбир і кориця сухі - 1 ст.л.
- за бажанням можна додати кардамон, мускатний горіх чи какао-порошок
Шеф-кухар відзначила, що в неї з цієї кількості інгредієнтів вийшло 24 печива, але це залижить від розміру форм.
М’яке вершкове масло з цукром збиваємо до побіління. Після цього додаємо яйце та збиваємо до однорідності. Додаємо мед і ще раз збиваємо.
У кінці додаємо сухі інгредієнти: борошно, соду, спеції та перемішуємо все до однорідності. Тісто вийде трохи липким, так і має бути. Загортаємо тісто в харчову плівку та відправляємо в холодильник мінімум на чотири години, а краще на ніч.
Охолоджене тісто стане більш цупким. Ділимо тісто на дві частини: поки будемо працювати з однією, другу ховаємо назад у холодильник.
На пергамент, присипаний борошном, викладаємо тісто та зверху теж трохи присипаємо його борошном, розкачуємо до товщини приблизно 3 мм та формочками вирізаємо імбирне печиво. Тісто, яке лишається поза формами, використовуємо повторно.
На деко з пергаментом викладаємо імбирне печиво на відстані одне від одного тавипікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 5-7 хвилин залежно від розміру.
"Будьте уважні, бо це печиво печеться дуже швидко! Краще перевірити через 5 хвилин", – наголосивла шеф-кухар.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2Fce5d19257e2843f4f20f48df9d8efd4e.jpg)
"Українська Атлантида": скільки коштує відпочинок у Бакоті в 2025 році, що подивитися та як доїхати
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F649ed43c837415d180418bedfb15e321.jpg)
Як під час розмови зрозуміти, що ви не подобаєтесь людині: 9 головних жестів
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fc3c038483db1032155413476930df82c.jpg)
Як зварити два види макаронів одночасно: маленька хитрість зекономить час
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa1cfdbb35e00a8558ed8e69523dcd7c1.jpg)
Не треба ніякого фритюру: секрет хрусткої картопельки, який шефи тримають у секреті
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc88f26dd692eeaeb8c73975114f256eb.jpg)
Не тільки Високий Замок: де у Львові можна побачити панораму міста
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa99342c1dc0cdbad6d3f6876a277855a.jpg)
Відлякайте комарів в будинку певними ароматами: вони досить дієві
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F82dedc76856144b20b6badaca0069ff8.jpg)