Фіналістка кулінарного шоу "Мастер Шеф - 12" Ольга Рябенко поділилася рецептом неймовірно смачного хека в ніжному сметанно-гірчичному соусі під сирною скоринкою.
Хек – це бюджетна, дуже смачна та корисна риба, тому обовʼязково спробуйте цей рецепт.
"Приготувати цю страву зовсім не складно, але ця запечена риба перевершить всі ваші очікування", – наголосила "Мастер Шеф" Ольга Рябенко.
Щоб приготувати хека в сметанно-гірчичному соусі, зірка "Мастер Шеф" бере:
- хек - 3 шт.
- 3 ст.л. сметани
- 2 ч.л. гірчиці в зернах
- сіль і мелений перець - за смаком
- розмарин сушений - 1 ч.л.
- базилік сушений - 1 ч.л.
- 2 цибулини
- 2 зуб. часнику
- 50 г води
- 100 г твердого сиру
- петрушка - для подачі
- олія - для змащування форми
Рибу зірка "Мастер Шеф" одразу промиває, зачищає, видаляє плавці та розбирає на філе. Кожне філе розрізаємо на кілька шматочків та складаємо в миску.
До хека додаємо нарізану півкільцями цибулю, натертий часник, сметану, гірчицю в зернах, розмарин і базилік, сіль і перець за смаком, перемішуємо все та лишаємо хвилин на 20, щоб риба промаринувалася.
У форму для запікання, змащену олією, зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко викладає хека з цибулею, додає воду, а зверху рівномірно посипає все тертим твердим сиром.
Форму з рибою накриваємо фольгою та запікаємо спершу 20 хвилин при 180 градусах, а після цього прибираємо фольгу, збільшуємо температуру до 220 градусів та запікаємо ще хвилин 10 до румʼяної сирної скоринки.
Готову страву посипаємо дрібно нарізаною петрушкою і можна насолоджуватися.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.