Імбир — це не лише універсальний інгредієнт для ваших улюблених страв і напоїв, але й продукт, який вимагає правильного зберігання, щоб довше залишатися свіжим.
Однак, багато хто робить поширену помилку, очищаючи корінь передчасно, через що він швидко псується- пише Express.
Експертка зі зберігання продуктів Влатка Лейк радить зберігати імбир у герметичному контейнері або пакеті, який можна щільно закрити. Це допоможе зберегти свіжість до місяця, якщо продукт зберігається в холодильнику. Дуже важливо не знімати шкірку, адже вона природно захищає корінь від гниття.
Для короткочасного зберігання імбир можна тримати у прохолодному і темному місці, наприклад, у шафі чи підвалі. Якщо ж вам потрібно продовжити термін зберігання, холодильник стане оптимальним вибором. А для ще довшого зберігання чудово підійде морозильна камера. Заморожений імбир легко використовувати — його можна одразу натирати, оминаючи етап розмороження.
Отже, головне правило — не очищати імбир заздалегідь і тримати його у закритій упаковці. Це дозволить зберегти смак і користь цього унікального продукту максимально довго.
Раніше ми повідомляли, і в чай, і в суші, лікарка шокувала цими властивостями імбиру, чи можна їсти щодня?
Сезон застуд близько, 5 видів чаю для лікування болю у горлі- більш детально на Знай.ua.