Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти", українська фудблогерка Тетяна Юшина показала, як просто та швидко приготувати ідеальний гарбузовий крем-суп.
Вам не доведеться годину запікати щось у духовці – суп готується в одній каструлі лише за 30 хвилин.
Для приготування гарбузового крем-супу нам знадобиться:
- гарбуз - 1 кг (вже очищений від шкірки та насіння)
- цибуля - 1 шт.
- часник - 3 зуб.
- вершки (жирність 20-30%) - 150-200 г
- вода або бульйон - 1 л
- якщо гарбуз не дуже солодкий, можна додати 1-2 ч.л. цукру
- мускатний горіх - дрібка
- сіль і мелений перець - за смаком
- вершкове масло - за бажанням
Крім того, до гарбузового крем-супу кулінар обовʼязково радить приготувати якийсь білковий додаток, наприклад, смажений бекон, креветки, шматочки курки або додайте трохи сиру з блакитною пліснявою та гарбузового насіння.
"Ну і окремо насушіть гріночок. І я гарантую вам неймовірне задоволення!", – наголосила блогерка.
Цибулю нарізаємо чвертькільцями, часник – дрібно, гарбуз – кубиками середнього розміру.
Прямо в каструлі (краще з товстим дном) розтоплюємо шматочок вершкового масла та обсмажуємо цибулю з часником до мʼякості. Після цього додаємо гарбуз, за необхідності трохи цукру та смажимо 10 хвилин, періодично помішуючи.
Далі вливаємо воду чи бульйон та варимо суп протягом 15 хвилин. Готовий суп перебиваємо занурювальним блендером до однорідності. Додаємо вершки, мускатний горіх, солимо та перчимо за смаком.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.