Рецепт яблучного пирога від переможниці "Мастер Шеф": дуже простий у приготуванні
Рецепт яблучного пирога від переможниці "Мастер Шеф": дуже простий у приготуванні

Рецепт яблучного пирога від переможниці "Мастер Шеф": дуже простий у приготуванні

Переможниця тринадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Аліна Бурик розповіла, як приготувати смачний і ніжний яблучний пиріг.

Рецепт дуже простий, із ним впорається навіть кулінар-новачок.

Для приготування яблучного пирога "Мастер Шеф" Аліна Бурик бере:

  • яблука - 450 г (уже очищені від шкірки та серцевини)
  • сік і цедра одного лимона
  • олія - 150 г
  • цукор (зірка "Мастер Шеф" радить брати тростинний, але підійде і звичайний) - 150 г
  • сіль - дрібка
  • яйця - 2 шт.
  • борошно - 300 г
  • розпушувач - 10 г

Крім того, для декору переможниця "Мастер Шеф" використала 20 г мигдальних пластівців і 20 г цукрової пудри.

Очищені яблука нарізаємо невеликими кубиками, додаємо лимонний сік, цедру та перемішуємо. Лимон додасть смаку, а також не дасть яблукам потемнішати.

Для тіста "Мастер Шеф" Аліна Бурик спершу змішує олію з яйцями, цукром і сіллю до стану емульсії. Слідом всипаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо тісто до однорідності.

У кінці до тіста додаємо яблука та добре перемішуємо. У форму для запікання, застелену пергаментом, викладаємо тісто, розрівнюємо його, а зверху посипаємо мигдальними пластівцями та цукровою пудрою.

Випікаємо яблучний пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину. Готовність можна перевірити за допомогою деревʼяної шпажки.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader