Переможниця тринадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Аліна Бурик розповіла, як приготувати смачний і ніжний яблучний пиріг.
Рецепт дуже простий, із ним впорається навіть кулінар-новачок.
Для приготування яблучного пирога "Мастер Шеф" Аліна Бурик бере:
- яблука - 450 г (уже очищені від шкірки та серцевини)
- сік і цедра одного лимона
- олія - 150 г
- цукор (зірка "Мастер Шеф" радить брати тростинний, але підійде і звичайний) - 150 г
- сіль - дрібка
- яйця - 2 шт.
- борошно - 300 г
- розпушувач - 10 г
Крім того, для декору переможниця "Мастер Шеф" використала 20 г мигдальних пластівців і 20 г цукрової пудри.
Очищені яблука нарізаємо невеликими кубиками, додаємо лимонний сік, цедру та перемішуємо. Лимон додасть смаку, а також не дасть яблукам потемнішати.
Для тіста "Мастер Шеф" Аліна Бурик спершу змішує олію з яйцями, цукром і сіллю до стану емульсії. Слідом всипаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо тісто до однорідності.
У кінці до тіста додаємо яблука та добре перемішуємо. У форму для запікання, застелену пергаментом, викладаємо тісто, розрівнюємо його, а зверху посипаємо мигдальними пластівцями та цукровою пудрою.
Випікаємо яблучний пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно годину. Готовність можна перевірити за допомогою деревʼяної шпажки.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.