Зазвичай ці палянички подають на сніданок з різноманітними намазками. Готувати їх вкрай просто, а результат неабияк потішить. Тож 24 Канал пропонує скористатися рецептом пані Стефи долучитися до шанувальників львівських паляничок.
Рецепт львівських паляничок
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 150 мілілітрів кислого молока;
– 300 грамів борошна;
– 2 столові ложки олії;
– пів чайної ложки соди;
– пів чайної ложки солі;
– пів чайної ложки цукру;
– 1 столова ложка сухого маку.
Приготування:
- Олію добре перемішуємо з квасним молоком.
- Борошно змішуємо з содою, сіллю та цукром.
- Замішуємо м'яке тісто і залишаємо на 15 хвилин.
- Ділимо тісто на 4 частини, розкатуємо у тонкі палянички, здмухуємо зайве борошно і злегка посипаємо маком.
- Обсмажуємо на сухій пательні з двох сторін.
- Готові палянички складаємо одна на одну та накриваємо рушником на кілька хвилин.
Смачного!
Бульйон буде прозорим як озеро: що потрібно для цього додати.