Смачні десерти та випічку можна приготувати без олії, яєць та цукру. Саме в цьому перевага морквяного торта, який підходить навіть для тих, хто дотримується дієти.
Користь моркви заперечувати не можна, а у поєднанні з фініками, волоським горіхом та іншими інгредієнтами – вона буквально зростає в рази. До того ж цей рецепт простий та дієтичний, без цукру та шкідливих продуктів.
Інгредієнти:
- Морква 5 шт.
- Кориця 0,5 год. л
- мелений імбир 2 тріски.
- Мускатний горіх 1 тріска.
- Кокосова стружка 1 скл.
- Фініки 1 скл.
- Волоські горіхи 1 скл.
- Йогурт 300 л
- Стевія до смаку
- Рисове борошно 3 год. л.
Процес приготування:
Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Віджимаємо моркву від зайвої вологи. Поміщаємо її у глибоку ємність.
Подрібнюємо волоські горіхи до стану дрібної крихти, використовуючи блендер. Замочуємо фініки на 10 хвилин у теплій воді. Видаляємо кісточки. Викладаємо фініки у чашу блендера до горіхів. Перебиваємо до однорідної маси.
Горіхово-фінікову кашку додаємо до натертої моркви. Всипаємо кокосову стружку та мелену корицю. Додаємо імбирний порошок та мускатний горіх. Перемішуємо усі інгредієнти. Потім перебиваємо їх занурювальним блендером до однорідності.
Готуємо крем. В окремій глибокій ємності з'єднуємо густий йогурт з рисовим борошном та підсолоджувачем. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
Формуємо торт. Викладаємо на блюдо перший шар з морквяної маси, формуючи круглий корж. Змиваємо його кремом.
Збираємо торт, чергуючи таким чином шари. Зверху викладаємо крем на півгодини в холодильник.
Раніше ми повідомляли, що з випічкою більше не треба морочитись: дуже простий, але святковий торт зі сметанним кремом, рецепт.