Як правильно готувати свинину: прості правила, які повинен знати кожен
Як правильно готувати свинину: прості правила, які повинен знати кожен

Як правильно готувати свинину: прості правила, які повинен знати кожен

Приготування свинини потребує особливої уваги до температурного режиму, щоб уникнути ризику зараження небезпечними бактеріями. Також свинину важливо правильно зберігати, пише 24 Канал з посиланням на FoodSafety.

Як правильно купувати свинину

Ви можете придбати живу свиню і доручити її обробку фахівцю. Живих свиней можна придбати у місцевих фермерів або домовитися з перевіреним чи спеціальним постачальниками.

Цілі свинячі туші можна придбати на перевірених потужностях або на роздрібних м'ясних ринках і в продуктових магазинах.

Попросіть постачальника загорнути свиню в харчовий пластик, щоб захистити її від впливу навколишнього середовища (пилу, бруду тощо) і запобігти поширенню шкідливих бактерій у соках.

Як зберігати свинину

Багато цілих свиней занадто великі, щоб поміститися в холодильнику. Якщо вона не поміщається, заберіть свиню в день запікання безпосередньо перед заходом і зберігайте її охолодженою іншими способами.

Як правильно готувати свинину: прості правила, які повинен знати кожен - Фото 1
Як зберігати свинину / Фото iStock

Зберігайте свиню в холоді, поклавши її в холодильник або під льодом у великому холодильнику чи контейнері.

Це не дасть м'ясу потрапити в небезпечну зону – від 40 градусів за Цельсієм, де шкідливі бактерії швидко розмножуються і можуть спричинити хворобу.

Як безпечно розморозити свинину

Замороженим свиням, залежно від їхнього розміру, потрібно кілька днів для розморожування перед приготуванням.

Цілу свиню можна розморозити в холодильнику або покласти під лід у великому холодильнику чи контейнері. Переконайтеся, що кубики льоду не тануть – це означає, що температура нижче безпечної, тобто нижче 40 градусів за Цельсієм.

Як правильно готувати свинину: прості правила, які повинен знати кожен - Фото 2
Як безпечно розморозити свинину / Фото iStock

Чистіть і дезінфікуйте холодильник або контейнер до і після розморожування.

Якщо у вас немає безпечного способу розморозити свиню, заплануйте забрати розморожену свиню безпосередньо перед заходом або попросіть місце придбання зберігати її до моменту, коли вона буде готова до забору.

Важливі кроки з безпеки харчових продуктів

Все, що контактує з сирою свининою, має бути вимито гарячою мильною водою (руки, посуд і поверхні).

Як правильно готувати свинину: прості правила, які повинен знати кожен - Фото 3
Чотири кроки з безпеки харчових продуктів / Фото iStock

Соки з сирої свинини містять шкідливі бактерії, які можуть викликати захворювання. Тримайте сиру свинину окремо від готової їжі, щоб уникнути перехресного зараження.

Служба безпеки та інспекції харчових продуктів (FSIS) рекомендує готувати продукти зі свинини до мінімальної внутрішньої температури 145 градусів за Цельсієм.

Подавайте м'ясо, яке ви нарізали, протягом 1 – 2 годин.

Джерело матеріала
loader