Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася смачним рецептом печива без довгих приготувань.
Печиво ідеально підійде до чаю або кави, а завдяки мигдальній муці має легкий горіховий смак, який приємно здивує ваших гостей.
Рецепт на 20-24 печива
Інгредієнти:
Для тесту:
- 200 г мигдального борошна
- 40 г пшеничного борошна
- 120 г білка
- 250 г цукрової пудри
Для французької меренги:
- 60 г білка
- 60 г цукру
Приготування:
У глибокій чаші змішайте білки із цукровою пудрою. За допомогою віночка або міксера обережно перемішайте до утворення однорідної маси. Білки з цукром мають трохи загуснути, радить "Мастер Шеф" Глинська.
Далі, змішуємо мигдальне борошно з пшеничною. Перемішуйте всі інгредієнти обережно, щоб не втратити легкість і легкість тесту.
У чистій чаші комбайна збиваємо білки до утворення легкої піни. Поступово додаємо цукор, продовжуючи збивати, доки не отримаємо стійкі піки. Меренга має бути блискучою і щільною, але при цьому не надто жорсткою.
Тепер акуратно змішуємо готову меренгу з мигдальним масою. Перекладіть готову суміш у кондитерський мішок із насадкою діаметром 10 мм. На лист, застелений пергаментним папером, відсаджуйте печиво у вигляді спіралей.
Розігрійте духовку до 160 °C. Випікайте печиво протягом 18-20 хвилин. Важливо не перетримати, щоби печиво не стало занадто твердим.
Після того, як печиво готове, акуратно зніміть його з дека і залиште на пергаменті, щоб воно повністю охололо, поділилася "Мастер Шеф" Глинська.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.