Медова пахлава з горіхами: східний десерт у вашій оселі від "Мастер Шефа" Глинської
Медова пахлава з горіхами: східний десерт у вашій оселі від "Мастер Шефа" Глинської

Медова пахлава з горіхами: східний десерт у вашій оселі від "Мастер Шефа" Глинської

Переможниця та екс-суддя шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська запропонувала приготувати ароматний та хрумкий східний десерт, просочений медовим сиропом.

Цей десерт стане чудовим частуванням для будь-яких свят або просто для того, щоб порадувати себе та близьких.

Рецепт на 24 штуки

Інгредієнти для тесту:

  • 100 мл молока (2,6-3,2%) (0,5 склянки)
  • 100 г вершкового масла (жирність 82%) (0,5 упаковки)
  • 100 г яєць (2 шт.)
  • 450 г борошна (15 ст. л. з гіркою)
  • 1 г солі
  • Соняшникова олія для смаження

Інгредієнти для медового сиропу:

  • 150 г меду (5 ст.л.)
  • 300 мл води (1,5 склянки)
  • 300 г цукру (1,5 склянки)
  • 100 г обсмажених горіхів (0,5 склянки)

Приготування тіста:

Почнемо з розтоплення вершкового масла. Після того, як масло повністю розтопиться, додаємо до нього молоко та яйця. Добре перемішуємо до однорідної маси, радить "Мастер Шеф" Глинська.

В отриману суміш додаємо сіль і борошно, поступово втручаючи її до тих пір, поки тісто не стане щільним.

Після цього ділимо його на дві рівні частини. Кожну частину розкочуємо у тонкий пласт, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.

Залишаємо розкатане тісто на 30 хвилин. І потім приступаємо до формування пахлави. Наслідуємо технології, як показано у відео, збираємо тісто в кілька шарів.

Обсмажуємо пахлаву в рафінованій соняшниковій олії до скоринки з обох боків.

Приготування медового сиропу:

Обсмажуємо горіхи в духовці за температури 170°C протягом 10-15 хвилин. "Мастер Шеф" Глинська ділиться далі, у сотейнику змішуємо воду, цукор та мед. Ставимо суміш на середній вогонь і доводимо до розчинення цукру.

Як тільки сироп закипить та цукор розчиниться, знімаємо його з вогню. Залишаємо трохи охолонути, але не до повного остигання - він повинен залишатися теплим.

Тепер опускаємо в сироп обсмажену пахлаву, даючи їй повністю просочитися медом. Завершуємо процес, посипаючи пахлаву обсмаженими горіхами, попередньо їх подрібнивши.

Читайте також:

Як швидко приготувати український холодець: Клопотенко розкрив ідеальний рецепт

Рецепт ніжної сирно-гарбузової запіканки від переможниці "Майстер Шеф": смачно та красиво

Торт "Наполеон" з неймовірно ніжним кремом: рецепт від шеф-кухаря Клопотенко

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader