Кімчі по-корейськи: традиційний рецепт з незвичайним смаком від Клопотенка
Кімчі по-корейськи: традиційний рецепт з незвичайним смаком від Клопотенка

Кімчі по-корейськи: традиційний рецепт з незвичайним смаком від Клопотенка

Переможець українського кулінарного шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко запропонував дуже смачну та корисну корейську страву з капусти.

Кімчі - одна з найулюбленіших страв корейської кухні. Ця закуска завоювала серця багатьох гурманів своїм смаком та ароматом. Причому навіть згодом кімчі буде хрумким і маринад анітрохи не втратить смаку, а гостренький смак додасть капусті пікантності.

Інгредієнти

  • 1 качан пекінської капусти (близько 1 кг)
  • 3 ст. л. рисового борошна або кукурудзяного крохмалю
  • 1 велика морква
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1 редька або дайкон (за бажанням)
  • 2 см кореня імбиру
  • 1 солодкий перець
  • 150-300 г перцю чилі (за смаком)
  • 6 зубчиків часнику
  • 1 год. л. зьорен коріандр
  • 50 мл рибного соусу
  • 2 ст. л. цукру
  • 8 ст. л. солі
  • 500 мл води

Приготування

Візьміть пекінську капусту, зріжте корінець, розріжте вздовж на 4 частини, потім кожну четвертинку поперек на 3 частини, радить "Мастер Шеф" Клопотенко. Розберіть капусту на листя, промийте і відкиньте на друшляк. Посипте 6 ст. л. солі, перемішайте і залиште на 30-60 хвилин для засолювання.

У сотейнику змішайте 500 мл води із 3 ст. л. рисового борошна або кукурудзяного крохмалю. Варіть на маленькому вогні, помішуючи, зачекайте, поки суміш не стане густішою. Остудіть.

Приготуйте соус. Подрібніть у блендері 1 солодкий перець, 150-300 г перцю чилі (без насіння), часник та очищений корінь імбиру. Додати 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі та перемішайте до однорідної маси, радить "Мастер Шеф" Клопотенко.

Зелену цибулю наріжте шматочками по 4-5 см під кутом, морква та дайкон – тонкою соломкою.

Промийте капусту від солі та обсушіть. Змішайте капусту із зеленою цибулею, морквою, дайконом, рибним соусом, коріандром, крохмальною масою та соусом, обмазуючи кожен лист.

Залишіть капусту маринуватися в холодильнику на 1-2 дні, накривши плівкою. Готове кімчі можна зберігати близько місяця, повідомив "Мастер Шеф" Клопотенко.

Читайте також:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Джерело матеріала
loader
loader