Помилка, що псує вашу цибулю: чому краще уникати холодильника
Помилка, що псує вашу цибулю: чому краще уникати холодильника

Помилка, що псує вашу цибулю: чому краще уникати холодильника

Щоб цибуля залишалася свіжою та не псувалась, важливо знати, як її зберігати правильно. Хоч цибуля може лежати довго, неправильне зберігання може призвести до швидкого псування й неприємного запаху.

Багато хто кладе цибулю в холодильник чи просто на стіл, але експертка Карен Ламар із Organic Cotton Mart пояснює, що це не найкраще рішення. Для збереження цибулі потрібне сухе, прохолодне та темне місце – без доступу вологи та прямих сонячних променів- пише Еxpress.

"Ціла цибуля має зберігатися там, де вона не проросте. Проростання псує її смак, робить її гіркою та менш смачною" - Карен наголошує.

Тому краще тримати її у ящику, шафі або темному кутку кухні, далеко від вологих овочів, таких як картопля, морква чи селера. Ці овочі виділяють вологу, що швидко псує цибулю.

Дівчина, яка обирає цибулю

Цибуля має "дихати", тому її варто зберігати у сітчастих мішках, перфорованих контейнерах або дротяних кошиках – вони забезпечують стабільний повітряний потік.

"Якщо цибуля зберігається у сухому, темному місці з гарною вентиляцією, вона залишатиметься хрусткою до трьох місяців" - Карен зазначає.

А ось очищену цибулю найкраще зберігати в холодильнику, у герметичному контейнері, щоб уникнути швидкого псування та розмноження бактерій. У такому вигляді вона збережеться свіжою 10-14 днів.

Цибуля. Фото: скрін youtube

Загалом, якщо дотримуватися цих простих правил, ціла цибуля може пролежати до трьох місяців, очищена – до двох тижнів, а нарізана – приблизно тиждень.

Раніше ми повідомляли, які ціни на цибулю?

Як максимально подовжити життя яєць- детальніше на Знай.ua.

Джерело матеріала
loader
loader