Чанахи по-домашньому: ця страва врятує настрій навіть у найхолодніші дні
Чанахи по-домашньому: ця страва врятує настрій навіть у найхолодніші дні

Чанахи по-домашньому: ця страва врятує настрій навіть у найхолодніші дні

Ця чудова страва поєднує у собі м'ясо та овочі, приготовані в глиняних горщиках, що надає страві особливого аромату та смаку. У класичному варіанті використовують баранину, але можна спробувати адаптований рецепт з курячим філе, що робить страву легшою та швидшою у приготуванні. Як приготувати чанахи розповідає24 Канал з посиланням на TikTok graceful.

Рецепт чанахів

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 2 курячих філе;
– 2 ріпчасті цибулі;
– 2 моркви;
– 2 штуки помідорів;
– 6 – 8 штук картоплі середнього розміру;
– 1 склянка відвареної квасолі;
– 2 – 3 столові ложки пшеничного борошна;
– 8 штук шампіньйонів;
– сіль, перець, спеції – до смаку;
– зелень (петрушка, кріп) – для подачі.

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти: промийте та почистіть овочі, наріжте куряче філе на невеликі шматочки.
  2. У сковороді розігрійте олію та обсмажте куряче філе до золотистої скоринки. Додайте борошно, ретельно перемішайте та продовжуйте смажити ще 2 – 3 хвилини.
  3. Додайте до м'яса нарізану кубиками цибулю, терту моркву, подрібнені помідори та нарізані шампіньйони. Приправте сіллю, перцем та улюбленими спеціями. Влийте трохи води, щоб покрити інгредієнти, та тушкуйте на середньому вогні приблизно 15 хвилин.
  4. Окремо наріжте картоплю кубиками та обсмажте у фритюрі або на сковороді до напівготовності.
  5. У кожен глиняний горщик викладіть шар обсмаженої картоплі та відвареної квасолі. Зверху розподіліть тушковане м'ясо з овочами. Долийте в кожен горщик кип'яченої води або бульйону, щоб рідина покривала інгредієнти.
  6. Накрийте горщики кришками або фольгою та поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 – 35 хвилин.
  7. Перед подачею посипте страву свіжою подрібненою зеленню.

Це дуже смачно: як приготувати салат завокадо

Джерело матеріала
loader
loader