Чай з медом: чи справді таке поєднання є небезпечним
Чай з медом: чи справді таке поєднання є небезпечним

Чай з медом: чи справді таке поєднання є небезпечним

Серед загроз такого поєднання називають виділення токсичних речовин при контакті меду з окропом. Чи можна вживати чай з медом – розповідає 24 Каналз посиланням на хіміка Гліба Рєпіча.

Чи можна поєднати чай з медом

Коли мова йде про загрозу поєднання чаю з медом, то вказують на те, що в результаті нагрівання утворюється токсичний оксиметилфурфурол. Однак Гліб Рєпіч пояснює, що ця речовина утворюється не тільки при нагріванні меду – цю речовину можна знайти у каві, грінках, вареннях, сухофруктах і навіть у винах.

Хімік зазначає, що незалежно від нагрівання, оксиметилфурфурол все одно з'являється у продуктах, які зберігаються протягом тривалого часу, через процес природного розпаду цукрів.

Детальні дослідження показали, що токсичність і канцерогенність оксиметилфурфуролу на живих організмах не підтверджені,
– наголошує Рєпіч.

Чи справді можна додавати мед у чай: дивіться відео

Тому хімік заспокоює і каже, що додавати мед у чай можна. Натомість нутриціологи зазначають, що недоліком додавання меду в гарячий чай є те, що в такому випадку мед втрачає свої корисні властивості. Тому аби така комбінація була максимально корисною, мед рекомендують додавати в трохи охолоджений напій кімнатною температури.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Джерело матеріала
loader