Як правильно зберігати цибулю, щоб вона не псувалася до самої весни
Як правильно зберігати цибулю, щоб вона не псувалася до самої весни

Як правильно зберігати цибулю, щоб вона не псувалася до самої весни

Цибулю важливо не лише виростити, а й зберегти, бо часто ще до зими вона починає гнити або, навпаки, висихати.

Щоб цибуля не гнила, не проростала й не сохла, її треба зберігати, дотримуючись деяких простих правил.

Як зберігати цибулю, щоб вона не псувалася до самої весни

Експерти рекомендують вибирати сухе, прохолодне й темне місце для зберігання цього вибагливого овоча. Найкращою температурою для цибулі буде 7-13 градусів, а вологість – не більше 70%. Цибулю не можна зберігати з коренеплодами, які виділяють вологу, – морквою, буряками та картоплею, їх треба зберігати окремо.

Якщо ви зберігаєте овочі на балконі, то їх треба помістити в сітку чи картонну коробку з отворами, щоб циркулювало повітря. Також для зберігання цибулі підійдуть ящики чи торбинки з мішковини. За низької температури овочі треба укутати в ковдру у декілька шарів.

Щоб цибуля зберігалася у коморі чи на кухні, її необхідно помістити в сухе темне місце, так вона не гнистиме й не проростатиме. Однак не варто вибирати місця біля плити, бо через тепло овочі можуть швидко зіпсуватися.

Також цибуля добре зберігається у холодильнику, але туди можна помістити не більше 4 кілограмів. Покладіть овочі у сухі ящики й періодично перевіряйте їх, якщо є гнилі, одразу прибирайте, щоб не зіпсувалася вся цибуля.

Чому японські жінки завжди носять взуття на розмір більше: про це ніхто не знає

Навіщо досвідчені господині раз на місяць кладуть у холодильник паперові рушники

Склянка на прання – і одяг сяятиме чистотою: що додати до порошку для виведення застарілих плям

Джерело матеріала
loader
loader