Спосіб приготування нескладний, але для випікання "шкаралупок" необхідно використовувати спеціальні форми. Як приготувати смачні "Горішки" зі згущеним молоком за бабусиним рецептом, розповідає 24 Канал з посиланням на shuba.
"Горішки" зі згущеним молоком – рецепт
- Час: 2 години
- Порції: 10
– м
– ц
– с
– з
– о
Приготування:
- У мисці перемішайте яйця і цукор. Додайте розм'якшене вершкове масло, розімніть шматочками виделкою.
- Додайте соду і поступово підсипайте борошно і замішуйте тісто спочатку ложкою, а потім руками. Місіть доти, доки тісто не перестане липнути до рук.
- Відщипуйте невеликі кульки, розміром трохи менше волоського горіха.
- Тепер візьміть форму для приготування кондитерських горіхів, добре її розігрійте над газовою конфоркою. Перед закладанням першої порції добре змастіть форму олією.
- Викладіть кульки тіста в одну з половинок і притисніть до другої. Готуйте на газу з двох сторін по 3 – 4 хвилини. Готові "шкаралупки" викладайте на тарілку для остигання.
- Коли горіхи повністю охолонуть, наповніть їх начинкою – вареним згущеним молоком. Підрівняйте боки горішків ножем і скріпіть по 2 половинки. Смачного!
Сподобався десерт? Ось ще легкий і швидкий рецепт шоколадного мармурового печива з тріщинками.