Для того, щоб отримати ідеально зварені макарони, необхідно дотримуватися певного алгоритму дій. Як їх зварити, щоб вони вмить зникли зі столу, розповідає 24 Канал.
Коли додавати у воду сіль
Існує поширене припущення, що додавання солі у воду сприяє її швидшому закипанню, але це не зовсім так. Коли ви всипаєте сіль у воду, температура кипіння трохи підвищується. Це відбувається тому, що сіль змінює склад рідини, і для закипання потрібно більше тепла.
Під час нагрівання з’являється більше дрібних бульбашок, що може створювати ілюзію прискореного кипіння. Насправді ж сіль не пришвидшує цей процес – вона лише змінює температуру кипіння.
Їх люблять геть усі / Фото unsplash
Щоб зварити ідеальні макарони, додайте сіль у воду, коли вона вже закипить, але обов'язково перед тим, як додати пасту. Сіль поглинається макаронами під час варіння, що посилює їхній чудовий смак.
У пошуках ніжного смаку, що додасть вашим стравам морського акценту? Крабові палички від ТМ "Водний Світ" – це ідеальний вибір! Неймовірно ніжні й завжди якісні – продукція ТМ “Водний Світ” стане окрасою будь-якої закуски.
Як правильно варити макарони
Дотримуйтеся кількох основних правил: використовуйте велику каструлю з великою кількістю води, додавайте більше солі, ніж зазвичай, і звертайте увагу на час. Після того як додали макарони у воду, перемішайте їх, доки вода знову не закипить.
Встановіть таймер на одну хвилину менше, ніж зазначено в інструкції на упаковці. Перевіряйте готовність на цьому етапі. Якщо ви надаєте перевагу пасті al dente, знімайте з плити. Якщо макарони ще будуть тушкуватися в соусі, вийміть їх навіть раніше.
Потім процідіть і ненадовго охолодіть, але не промивайте. Промивання вимиває крохмаль, який допомагає соусу прилипати до макаронів. Замість цього можна додати трохи оливкової олії.
Подавайте з макаронами: як приготувати курку згарбузом.