Смак свята: рецепт ідеальних імбирних пряників
Смак свята: рецепт ідеальних імбирних пряників

Смак свята: рецепт ідеальних імбирних пряників

Готові пряники можна прикрасити глазур'ю з яєчного білка і цукрової пудри. Щоб випічка вийшла ще більш святковою, у глазур можна додати барвники.

Різдво та Новий рік не за горами, а що може найкраще підкреслити атмосферу свята, як не імбирні пряники. Ця випічка давно асоціюється зі снігом, затишком і очікуванням дива. Своїм перевіреним рецептом пряників поділилася кулінарна блогерка із Сум Анастасія.

Імбирні пряники

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 180 г;
  • цукор – 200 г;
  • цедра лимона;
  • яйце – 1 шт (+1 жовток);
  • мед – 100 г;
  • борошно – 500 г;
  • сіль – 1/2 ч. л;
  • мускатний горіх – 1/2 ч. л;
  • мелений імбир – 1 ст. л;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для глазурі:

  • яєчний білок – 1 шт;
  • цукрова пудра – 120 г;
  • лимонний сік – 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

Масло кімнатної температури збити за допомогою міксера. Окремо з'єднати цукор і цедру лимона, додати до масла і добре збити. Додати яйце та жовток, якщо не планується глазур. Можна додати два яйця. Якщо глазур все ж буде, то білок потрібно залишити для неї.

Потім до інгредієнтів додати мед і все добре перемішати.

Усі сухі інгредієнти просіяти та добре перемішати. Додавати невеликими порціями в масу і замісити еластичне тісто. Потім дати тісту відпочити дві години в холодильнику.

Розкачати тісто в пласт і за допомогою форм вирізати пряники, попередньо зануривши форми в борошно, щоб тісто до них не прилипало.

Випікати пряники в духовці за 180 градусів 10-15 хвилин. Дати охолонути.

Для глазурі збити білок, додаючи цукрову пудру. На 1 білок іде приблизно 120 грамів пудри, але кількість може відрізнятися. Наприкінці додати невелику кількість лимонного соку.

Кондитерський мішок наповнити глазур'ю і можна прикрашати пряники.

Читайте також:

Печиво, яке тане в роті: рецепт смачних ласощів

Ніжний і вершковий: рецепт чізкейка з халвою та вівсяним печивом

Ніжне і смачне: найпростіший рецепт пісочного печива

Джерело матеріала
loader
loader