Є кілька простих секретів, завдяки яким сирники виходять неймовірно смачними, ніжними й при цьому дуже добре тримають форму і не розповзаються на пательні.
Рецептом поділилася кулінарна блогерка Юлія Сенич.
Щоб приготувати ідеальні сирники, нам знадобиться:
- сир кисломолочний (краще брати 9%, але і з менш жирним вийде добре) - 500 г
- цукор - 1 ст.л.
- манна крупа - 2 ст.л.
- ванільний цукор - 10 г
- яйце - 1 шт.
- сіль - дрібка
- борошно для обвалювання
"Не додавайте багато цукру, лише 1 ст.л. на 500 г сиру достатньо, бо сирники можуть розповстися, краще присипте цукром або пудрою вже в кінці", – радить блогерка.
Спершу сир за допомогою марлі відтискаємо від зайвої рідини, а потім для ідеальної консистенції сирників перетираємо його через сито.
До перетертого сиру додаємо цукор, сіль, яйце, манну крупу, перемішуємо до однорідності та лишаємо на 15 хвилин, щоб манка набухла.
З сирної маси формуємо ковбаску, обвалюємо її в борошні, нарізаємо на шматочки та формуємо сирники за допомогою ножа чи склянки.
Пательню змащуємо олією та добре розігріваємо. Смажимо сирники до золотистої скоринки з обох боків на 3-4 ст.л. олії на середньому вогні.
Або за бажанням можна запекти сирники в мультипечі приблизно 10-15 хвилин при 180 градусах, а потім обсмажити їх на сухій пательні до румʼяності.
Готові сирники кулінар посипає цукровою пудрою та подає з улюбленим варенням або медом.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.