Для кожної пори року кулінари готують сезонні страви. Влітку це щось легке, фруктове та ягідне, а ось восени більш "важка артилерія". Найчастіше йдуть гриби.
На цей раз пропонуємо приготувати смачні порційні пироги з дуже ароматною начинкою з грибів, курки та овочів. Виходить ситний обід чи вечеря.
Інгредієнти:
- Листкове тісто - 2 листи
- Гриби - 250 г
- Куряча грудка - 250 г
- Цибуля ріпчаста - 5 шт.
- Морква - 2 шт.
- Оливкова олія - 3 ст.л.
- Часник - 3 зубчики
- Розмарин - 2 гілочки
- Жирні вершки - 30 мл
- Яєчний жовток
- Тертий сир - 40 г
- Вершкове масло - 10 г
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
Як приготувати пироги:
Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть оливковою олією форми для випікання. Овочі, курку та гриби дрібно наріжте.
На сковороді розігрійте оливкову та вершкове масло, додайте цибулю та моркву, готуйте протягом 5 хвилин. Потім додайте часник, а потім - гриби. Гасіть ще 5 хвилин.
До готової суміші додайте курку, розмарин, сіль і перець за смаком і залиште на середньому вогні на 15-20 хвилин. Акуратно влийте вершки, перемішайте і залиште на 5 хвилин на вогні - суміш повинна загуснути.
З листкового тіста виріжте необхідну кількість кружків і викладіть їх у форми для випікання, змастіть тісто збитим жовтком, викладіть начинку, зверху накрийте кружечками з тіста і випікайте в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин. Готові пироги посипте натертим сиром.
Раніше ми повідомляли про гарбузовий манник у лимонному сиропі: рецепт без борошна та яєць для ласунів.