І жодного гарніру не потрібно: рецепт ароматних пирогів з грибами та куркою, сир поставить смачну крапку
І жодного гарніру не потрібно: рецепт ароматних пирогів з грибами та куркою, сир поставить смачну крапку

І жодного гарніру не потрібно: рецепт ароматних пирогів з грибами та куркою, сир поставить смачну крапку

Для кожної пори року кулінари готують сезонні страви. Влітку це щось легке, фруктове та ягідне, а ось восени більш "важка артилерія". Найчастіше йдуть гриби.

На цей раз пропонуємо приготувати смачні порційні пироги з дуже ароматною начинкою з грибів, курки та овочів. Виходить ситний обід чи вечеря.

Пироги з грибами, куркою та овочами, скріншот

Інгредієнти:

  • Листкове тісто - 2 листи
  • Гриби - 250 г
  • Куряча грудка - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 5 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Оливкова олія - ​​3 ст.л.
  • Часник - 3 зубчики
  • Розмарин - 2 гілочки
  • Жирні вершки - 30 мл
  • Яєчний жовток
  • Тертий сир - 40 г
  • Вершкове масло - 10 г
  • Сіль за смаком
  • Перець за смаком

Як приготувати пироги:

Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть оливковою олією форми для випікання. Овочі, курку та гриби дрібно наріжте.

На сковороді розігрійте оливкову та вершкове масло, додайте цибулю та моркву, готуйте протягом 5 хвилин. Потім додайте часник, а потім - гриби. Гасіть ще 5 хвилин.

До готової суміші додайте курку, розмарин, сіль і перець за смаком і залиште на середньому вогні на 15-20 хвилин. Акуратно влийте вершки, перемішайте і залиште на 5 хвилин на вогні - суміш повинна загуснути.

З листкового тіста виріжте необхідну кількість кружків і викладіть їх у форми для випікання, змастіть тісто збитим жовтком, викладіть начинку, зверху накрийте кружечками з тіста і випікайте в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин. Готові пироги посипте натертим сиром.

Пироги з грибами, куркою та овочами, фото elle

Раніше ми повідомляли про гарбузовий манник у лимонному сиропі: рецепт без борошна та яєць для ласунів.

Джерело матеріала
loader
loader