Але часто господині залишаються незадоволені кінцевим результатом – оладки падають. Просто треба знайти правильний рецепт і дотримуватися інструкцій. Рецептом, за яким навіть у новачків виходять оладки на кефірі пишні, як пух, ділиться 24 Канал з посиланням на УНІАН.
Рецепт оладок, які не впадуть
- Час: 30 хвилин
- Порції: 2 – 3
Інгредієнти:
– борошно – 240 грамів
– кефір – 250 мілілітрів
– яйця – 1 штука
– цукор – 2 столові ложки без гірки
– дрібка солі
– сода – 0,5 чайної ложки без гірки
– олія – 3 столові ложки
Приготування:
- Кефір і яйце заздалегідь дістаньте з холодильника. Збийте вінчиком яйце з кефіром, цукром і сіллю.
- Кефір злегка підігрійте в мікрохвильовці – він має розділитися на білу рідину і прозору сироватку. Влийте теплий напій у яєчну суміш.
- Потім невеликими порціями всипайте просіяне борошно і перемішуйте до однорідності. У готове тісто швидко додайте соду. Залиште суміш постояти 10 – 15 хвилин, щоб на поверхні з'явилися бульбашки.
- На добре розігріту пательню з олією викладіть ложкою оладки та смажте по 4 – 5 хвилин з кожного боку.
- Готові оладки викладіть на серветку, щоб увібрався зайвий жир. Подавайте пишні оладки на кефірі зі сметаною, медом, варенням, згущеним молоком та просто з цукром.
Смачного!
До слова, існує безліч рецептів і сирників, але як приготувати ідеальні.