Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина показала, як приготувати смачний шоколадний торт із ніжним вершковим кремом та вишнями.
"Цей торт досить легко приготувати. І він дуууже смачний! Саме цей торт я найчастіше печу на сімейні свята. У нас його всі просто обожнюють!", – радить кулінар.
Для бісквіта на форму діаметром 20 см нам знадобляться такі інгредієнти:
- яйця - 5 шт.
- борошно - 110 г
- цукор - 100 г
- вершкове масло - 25 г
- какао-порошок - 15 г
Для вишневої начинки:
- вишні без кісточок - 400 г
- цукор - 100 г
- крохмаль кукурудзяний - 25 г
- дрібка кориці
- ром, коньяк або чиста вода - 50 г
Для крему:
- маскарпоне - 250 г
- вершки 33% - 250 г
- цукрова пудра - 100 г
Для просочування змішуємо 2 ст.л. цукру, 100 мл води, 2 ст.л. рому чи коньяку (можна і без нього), доводимо до кипіння та лишаємо охолоджуватися.
Щоб приготувати бісквіт, спершу збиваємо яйця з цукром до пишної повітряної маси (приблизно 8-10 хвилин у комбайні або 12-15 хвилин ручним міксером).
Просіюємо борошно з какао-порошком і в три підходи додаємо до яєчної маси, обережно перемішуємо. Додаємо розтоплене та охолоджене вершкове масло та швидко перемішуємо тісто.
Випікаємо бісквіт у розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 35-40 хвилин.
"Готовий бісквіт охолодити на решітці і потім розрізати на 3 коржі. Ідеально буде на ніч прибрати його в пакет і залишити на столі або в холодильнику, а наступного дня розрізати", – пояснила кулінар.
Вишні разом із цукром і корицею ставимо на вогонь трохи менше середнього та доводимо до кипіння. Додаємо крохмаль, розведений у ромі або просто воді, та заварюємо 2-4 хвилини до блискучого сиропу. Даємо вишневій начинці повністю охолонути.
Для крему спершу вершки збиваємо до міцних піків, далі додаємо цукрову пудру та знову збиваємо. В кінці додаємо маскарпоне та перемішуємо до однорідності.
Збираємо торт: корж, просочування, крем, половина вишень, корж, просочування, крем, решта вишень, корж, просочування, крем. Для стабілізації відправляємо торт у холодильник мінімум на 4 години, а потім прикрашаємо за бажанням.
Останні новини України:
Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.
Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.
Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.