Секрет повітряної випічки: як зробити яблучний пиріг з ніжною меренгою
Секрет повітряної випічки: як зробити яблучний пиріг з ніжною меренгою

Секрет повітряної випічки: як зробити яблучний пиріг з ніжною меренгою

Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як можна приготувати дуже м'який пиріг із яблуками в основі.

Завдяки тому, що яблучної начинки тут більше, ніж самого тіста, пиріг і виходить таким м'яким і незвичайним.

Для тесту:

  • 4 яєчні жовтки
  • 200 г м'якого вершкового масла
  • 150 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача

Збийте жовтки з розм'якшеним вершковим маслом. Додати борошно і розпушувач, замісити тісто. Розділіть його на 2 нерівні частини: ⅓ заберіть у морозилку, а ⅔ — у холодильник.

Для начинки:

  • 1,5–2 кг яблук
  • 150 г цукру (кількість можна зменшити, якщо яблука солодкі)
  • сок и цедра 1 лимона

Очистіть яблука, натріть їх у великій тертці. Перекладіть у сковороду, додайте цукор, цедру та лимонний сік, тушкуйте на середньому вогні, поки зайва рідина повністю не випарується. Остудіть начинку.

Для меренги:

  • 4 яєчні білки
  • 180 г цукру

Збийте білки із цукром до стійких піків. Дістаньте більшу частину тіста з холодильника та розкачайте. Викладіть його у форму для випічки, сформувавши дно та бортики. Викладіть шар яблучної начинки на тісто.

Дістаньте частину тіста з морозилки та натріть половину його на великій тертці поверх яблук. Поступово розподіліть меренгу поверх натертого тіста. Зверху натріть частину тіста, що залишилася.

Випікайте пиріг у розігрітій до 180 °C духовці 40-60 хвилин.

Останні новини України:

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader