Гарбузовий манник, який сподобається навіть тим, хто не любить овоч
Гарбузовий манник, який сподобається навіть тим, хто не любить овоч

Гарбузовий манник, який сподобається навіть тим, хто не любить овоч

Не звичайний манник - без борошна, яєць, в сиропі

Пропонуємо рецепт гарбузового манника на кефірі з сиропом. Такого ви точно не куштували. Рецепт простий, "у його складі зовсім немає яєць, але від цього він не менш поживний, ситний і приємний. Насправді він виходить дуже солодким – справжній десерт до найближчого чаювання. Якщо ви не ласун, можна покласти менше цукру".

Інгредієнти:

  • 300 г гарбуза,
  • один лимон,
  • 250 мл кефіру,
  • 100 г цукру для тіста, 150 г цукру для сиропу,
  • 270 г манної крупи;
  • 2 ч. л розпушувача;
  • 120 мл води.

Приготування:

  • Почистіть гарбуз, натріть на тертці.

  • Додайте до натертого гарбуза кефір і цукор, добре перемішайте. Досипте манну крупу і розпушувач або соду, якщо немає розпушувача. Соду не потрібно гасити, оскільки в тісті є кефір.

  • Натріть цедру лимона і додайте до тіста. Замішуйте тісто віничком.

  • Змастіть форму для випічки олією, розігрійте духовку до 180 °C, влийте тісто у форму та поставте запікатися 45 хвилин.

  • Перевірте готовність зубочисткою: якщо вона суха – манник готовий.

  • Поки манник випікається, приготуйте сироп. Змішайте воду із цукром, додайте сік лимона, доведіть до кипіння і варіть іще три хвилини на середньому вогні.

  • Залийте готовий манник гарячим сиропом і залиште на 30 хвилин, щоб тісто увібрало рідину. Для насиченішого смаку залиште манник на ніч.

  • Найсмачніша гарбузова каша: як зварити страву з рисом, пшоном на молоці, на воді
  • Як дуже смачно запекти гарбуз: секрети та способи запікання від досвідчених кулінарів

 

Джерело матеріала
loader