Національний кешбек: названо суму середньої виплата за програмою
Національний кешбек: названо суму середньої виплата за програмою

Національний кешбек: названо суму середньої виплата за програмою


До програми, станом на 28 жовтня, долучилося 2,4 млн українців, які оформили 2,6 млн карток. Понад 1,5 млн користувачів активували у Дії картки для виплат

З держбюджету за програмою Національний кешбек виплачено 37,2 млн гривень для 646 тисяч українців. Це виплати 10% від вартості придбаних українських товарів за вересень, пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що середня виплата становила 57,7 гривень, тобто 1,4 долара США.

Отримати кешбек можуть громадяни, які у вересні придбали українські товари на суму, що забезпечила кешбек понад 2 грн.

За даними Мінекономіки, найбільше покупок з кешбеком у вересні українці зробили у великих торговельних мережах-учасниках програми – АТБ, Сільпо, Фора, Аврора, Novus, Varus, Велмарт та ТРАШ.

Як повідомляється, 97 людей отримали кешбек на суму від 1000 до 3000 гривень: з них 77 громадян – понад 1000 грн, 15 – понад 2000 грн та 5 – максимальний кешбек у розмірі 3000 гривень.

До програми, станом на 28 жовтня, долучилося 2,4 млн українців, які оформили 2,6 млн карток. Понад 1,5 млн користувачів активували у Дії картки для виплат. На сьогодні загальна сума нарахованого кешбеку за жовтень – 104,6 млн гривень, що майже у три рази перевищує нарахування за вересень.

Як відомо, Національний кешбек за кошти платників податків з держбюджету доступний вже на 295 тисяч українських товарів від 1469 місцевих виробників. Кошти кешбеку не оподатковуватимуться. Витратити кешбек можна на послуги – комунальні, медичні, транспортні та інші, або задонатити на ЗСУ. Зняти кошти з картки для виплат кешбеку не можна.

Щоб взяти участь у програмі, потрібно подати заявку через сайт або мобільний застосунок банку, що бере участь у програмі, або звернутися до відділення банку – ПриватБанк, monobank, Укргазбанк, Sense Bank, ПУМБ, Абанк, Банк Глобус, UKRSIBBANK BNP Paribas Group, Ощадбанк, Акордбанк, Банк Кредит Дніпро. Потім треба визначити картки для оплати покупок та надати банку дозвіл на передачу інформації про транзакції у магазинах-учасниках програми. Відкрити фізичну чи віртуальну картку для зарахування кешбеку. У застосунку Дія в розділі Сервіси обрати картку Національний кешбек для виплат.

Нагадаємо, програма Національний кешбек була затверджена урядом у серпні цього року. Українці отримують компенсацію за купівлю українських продуктів.



Теги за темою
Мінекономіки
Джерело матеріала
loader
loader