Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 жовтня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 жовтня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 жовтня 2024 року

Путін намагається глобалізувати війну та виробництво дронів повного циклу.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1»

Академічний директор Центру публічної дипломатії Олексій Полегкий у ранковому блоці «FreeДом» коментував стосунки Північної Кореї, Китаю й Росії. Зокрема йшлось про ймовірність передачі Росією Кореї ядерних технологій. Спікер вважає, що Путін намагається показувати недієздатність західних структур, співпрацюючи із країною-вигнанкою Північною Кореєю. Це демонстративне  нехтування червоними лініями, прийнятими у міжнародній спільноті.

Ще в цьому блоці обговорювали заяви диктатора Олександра Лукашенка, який пригрозив війною, якщо Росія схоче окупувати Білорусь. Коментував це питання політолог та аналітик з Білорусі Павло Усов. Він нагадав, що зараз Лукашенко хоче набирати політичні бали, оскільки у Білорусі на 26 січня 2025 року призначили президентські вибори.

Політичних лідерів Італії обговорювали з експертом-міжнародником, політологом Максимом Несвітайловим

Політичний експерт та військовослужбовець Олександр Антонюк говорив про армію Північної Кореї. Вона налічує до 300 тисяч військових та не має бойового досвіду. Але якраз може сприймати війну проти України як спосіб його набути. 

Без Плану перемоги і Формули миру змусити Росію до миру неможливо, говорить радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Також він стверджує, що Путін намагається глобалізувати війну. 

Воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко у блоці  «1+1» коментував зокрема події в Курській області Росії, де воюють ті ж російські бригади, які намагались штурмувати український Вугледар. 

Із Валерієм Яковенком, керівником групи компаній DroneUA, говорили про дрони. За його слвоами, Україна сьогодні розробляє і виготовляє дрони з українських запчастин. Більшість партнерів України тим часом не мають виробництва дронів повного циклу. 


Ввечері громадський діяч Ічкерії Муса Ломаєв коментував події у Чечні. Там невідомі вибігли з лісового масиву й розстріляли військову колону Росгвардії. Один  військовий вбитий, ще двоє — поранені. Ломаєв наголосив, що Рамзан Кадиров не є незалежною людиною, і він не має впливу поза Чечнею.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader