Понад 970 жителів Харківщини придбали житло за сертифікатом «єВідновлення»
Понад 970 жителів Харківщини придбали житло за сертифікатом «єВідновлення»

Понад 970 жителів Харківщини придбали житло за сертифікатом «єВідновлення»

Понад 970 жителів Харківщини, майно яких було зруйноване внаслідок російської агресії, придбали нове житло за сертифікатом “єВідновлення”.

Про це повідомила Харківська обласна військова адміністрація, передає Укрінформ. 

“З використанням житлових сертифікатів отримувачі компенсації придбали 845 об’єктів нерухомого майна на території Харківської області - 631 квартиру та 214 приватних будинків. Вартість придбаного житла складає понад 1,4 мільярда гривень. Загалом вже скористалися житловими сертифікатами понад 970 отримувачів компенсації з Харківської області, більшість придбали житло у Харкові, Ізюмській та Чугуївській територіальних громадах, решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей”, - йдеться у повідомленні.

За даними ОВА, комісії з розгляду питань щодо надання компенсації функціонують у 54 громадах. Від початку реалізації програми “єВідновлення” в Харківській області надійшло 42 792 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Вже отримали кошти на ремонт 24 225 заявників на загальну суму понад 2,2 мільярда гривень. Ще для 1 851 заявників передано на виплату компенсації на загальну суму понад 325,8 мільйона гривень.

Як повідомлялося, на Херсонщині завдяки програмі «єВідновлення» 4970 родинам, які мають пошкоджене чи зруйноване житло, призначили більш ніж 1,8 млрд грн компенсацій. 

Джерело матеріала
loader