У Тернополі відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад
У Тернополі відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад

У Тернополі відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад

У Тернополі відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Тернопільської області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні під час засідання конгресу ми обговорили питання економічного розвитку – це те, на чому має базуватися діяльність всіх органів місцевого самоврядування та виконавчої влади. Ми визначили завдання, над якими маємо працювати, як громадам, так і на обласному рівні, щоб підтримати розвиток бізнесу, налагодити і розширити виробництва, зокрема у сфері переробки сільськогосподарських виробів. А також підтримки релокованих підприємств та бізнесу з іноземними інвестиціями, - зазначив начальник Тернопільської ОВА В’ячеслав Негода.

У Тернополі відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад - Фото 1

Участь у засіданні конгресу взяли голови громад, очільники РДА, представники структурних підрозділів ОВА. Під час зустрічі також обговорили виконання місцевих бюджетів за 9 місяців цього року та завершення бюджетного року.

У Тернополі відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад - Фото 2

«За 9 місяців 2024 року до загального фонду бюджетів громад надійшло 5,6 млрд грн власних надходжень, що становить 106,2 % від запланованих за цей період», - зазначив керівник департаменту фінансів Тернопільської ОВА Володимир Чепіль.

Також він повідомив, що у 2024 році на потреби Сил оборони та на допомогу і виплати військовослужбовцям та членам їх сімей з місцевих бюджетів Тернопільщини на 1 жовтня спрямували 612,9 млн гривень. З них для ЗСУ 284,1 млн грн, іншим складовим сектору безпеки на оборони – 128,5 млн грн, на виплати і підтримку військовослужбовців та їх родин – 200,3 млн грн.

У Тернополі відбулося засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад - Фото 3

Під час засідання перший заступник начальника Тернопільської ОВА Степан Куйбіда зазначив, що у 2025 році для усіх місцевих бюджетів пріоритетними повинні бути програми у сферах безпеки і оборони, підтримки ветеранів та членів їх сімей, розвитку бізнесу та підприємництва.

Як повідомляв Укрінформ, жителі Тернопільщини отримали майже ₴170 мільйонів грантів на створення бізнесу.

Теги за темою
Економіка Тернопіль Інвестиції
Джерело матеріала
loader
loader