Євросоюз відхрестився від візиту Орбана до Грузії – Politico
Євросоюз відхрестився від візиту Орбана до Грузії – Politico

Євросоюз відхрестився від візиту Орбана до Грузії – Politico

Майбутній візит угорського прем’єра Віктора Орбана до Грузії слід розцінювати як його особисту ініціативу. Про це розповів неназваний європейський дипломат у коментарі Politico.

За словами співрозмовника видання, поїздку угорського прем’єра в Грузію слід розуміти тільки як «чергову сольну спробу Орбана, який подорожує в національній якості і, будучи головою Ради, явно не виступає від імені Європейського Союзу перед зовнішнім світом».

Як зазначив співрозмовник Politico, що якби в ході поїздки Орбан говорив би, що представляє ЄС, «це було б самозванством і нахабною брехнею».

Натомість речник угорського уряду Золтан Ковач написав в X, що «офіційний візит» був організований на прохання Грузії. Орбана супроводжуватимуть міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, міністр економіки Мартон Надь і міністр фінансів Міхалі Варга.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан до оголошення результатів привітав проросійську партію «Грузинська мрія» з перемогою в парламентських виборах.

Раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив виконавчу владу Європейського союзу в спробі повалити його кабінет і нав'язати Угорщині «маріонетковий уряд», порівнявши свій протест з антирадянським повстанням 1956 року. 

До слова, Орбан раніше заявив, що «план перемоги» президента України Володимира Зеленського нібито передбачає розширення війни. 

Джерело матеріала
loader
loader