НІБУЛОН сертифікується на повний цикл наземного розмінування
НІБУЛОН сертифікується на повний цикл наземного розмінування

НІБУЛОН сертифікується на повний цикл наземного розмінування

ТОВ СП «НІБУЛОН» проходить сертифікацію на підрив та знешкодження вибухонебезпечних предметів (ВНП).

Таким чином експертиза «НІБУЛОНу» в розмінуванні досягне рівня спеціалізованих організацій із багаторічним досвідом, таких як the HALO trust та FSD, говориться у повідомленні компанії у Facebook.

Зазначається, що уже зараз компанія активно бере участь у тендерах UNDP, UNOPS, Prozorro і найближчим часом підпише договори на виконання робіт із розмінування. У цьому сенсі сертифікація на повний цикл наземного розмінування  а саме підрив, знешкодження та перевезення ВНП — дозволить «НІБУЛОНу» самостійно вирішувати весь комплекс питань довкола очищення територій без залучення державних служб. 

«Нами ініційовано питання формування лотів на розмінування незалежно від заявки фермера, адже за 100% компенсації розмінування лоти для тендерів із розмінування можна скупчувати в єдині масиви, у такий спосіб зменшуючи логістичні та інші організаційні затрати для проведення робіт. 

У комплексі нова сертифікація та нові підходи до формування лотів дадуть змогу зменшити собівартість і реалізувати стратегію Міністерства економіки України щодо 100% НТО (нетехнічного обстеження. — Ред.) на підконтрольних землях України вже у найближчі 3 роки», — коментує ситуацію директор із взаємодії з органами влади «НІБУЛОНу» Михайло Різак.


Для довідки: до війни компанія «НІБУЛОН» обробляла 82 тис. га землі, володіла і управляла мережею внутрішніх елеваторів і річкових терміналів і сучасним морським терміналом, розташованим у Миколаєві. «НІБУЛОН» експортувала переважно кукурудзу, пшеницю і ячмінь у більш ніж 20 країн світу. Крім того, компанія мала широку лінійку флоту (річковий, морський і змішаний).

Джерело матеріала
loader
loader