Картопляний пиріг із грибами та курячою грудкою: ідеальний рецепт для осені
Картопляний пиріг із грибами та курячою грудкою: ідеальний рецепт для осені

Картопляний пиріг із грибами та курячою грудкою: ідеальний рецепт для осені

Чудовий пиріг із курячою грудкою потішить вас у прохолодний вечір.

Осінь приносить нам багаті й ароматні інгредієнти, а чудовий картопляний пиріг із грибами та курячою грудкою — ідеальний рецепт, яким можна насолодитися в цьому сезоні. Завдяки теплому смаку і приємній текстурі ця страва ідеально підходить як для ситного обіду, так і для вечері з сім'єю або друзями. Рецептом поділилися на сайті Click.

Картопляний пиріг із грибами та курячою грудкою

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі;
  • 300 г курячої грудки;
  • 200 г грибів печериць або глив;
  • 1 середня цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 200 мл вершків;
  • 150 г сиру (тертого);
  • 3 яйця;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль і перець за смаком, гілочка свіжої петрушки.

Картоплю очистіть і наріжте однаковими кубиками. Відваріть їх у підсоленій воді до готовності (близько 15-20 хвилин), потім злийте воду і пюрируйте. Додайте трохи вершкового масла для більшої кремоподібності та відкладіть убік.

У сковороді розігрійте оливкову олію та обсмажте дрібно нарізану цибулю до прозорості. Додайте подрібнений часник і нарізані гриби. Готуйте їх, поки гриби не випустять рідину і не підрум'яняться.

Наріжте курячу грудку кубиками та додайте її до грибів. Обсмажте все на середньому вогні до повної готовності курки. Приправте сіллю, перцем і дрібно нарізаною петрушкою для надання аромату.

У великій мисці збийте яйця з вершками та додайте половину тертого сиру. Додайте до цієї суміші картопляне пюре, добре перемішайте до однорідного стану.

Змастіть круглу форму або форму для пирога вершковим маслом. Викладаємо у форму шар пюре, формуючи основу пирога. Додайте суміш курки та грибів і викладіть зверху решту пюре. Зверху посипаємо тертим сиром, що залишився, для утворення золотистої скоринки.

Розігрійте духовку до 180°C і випікайте пиріг 25-30 хвилин або поки він не зарум'яниться.

Перш ніж розрізати пиріг, дайте йому постояти кілька хвилин. Подавайте теплим зі свіжим зеленим салатом або солоними огірками.

Для більш насиченого смаку можна використовувати й інші види грибів, наприклад лісові. Якщо ви віддаєте перевагу більш хрусткій текстурі, перед випічкою можна додати зверху трохи панірувальних сухарів.

Читайте також:

Готується швидко і коштує недорого: рецепт пирога з картоплею

Незвичайний рецепт зі Швейцарії: як приготувати Базельський цибулевий пиріг

Економний, але дуже смачний: як приготувати англійський яблучний пиріг

Джерело матеріала