Як врятувати настрій взимку. Єдиний спосіб
Як врятувати настрій взимку. Єдиний спосіб

Як врятувати настрій взимку. Єдиний спосіб

Як врятувати настрій взимку. Єдиний спосіб

Біолог пояснив, як проживати свої емоції.

Кандидат біологічних наук, співавтор та керівник методології "Змінотворці" викладач Києво-Могилянської бізнес-школи та школи "Майбутні"фахівець із нейронауки Петро Чорноморець в інтерв'ю редакторці відділу освіти та науки ZN.UA Оксані Онищенкорозповів, як прожити негативні емоції, щоб вони не накопичувалися.

 "Тут будуть корисними будь-які емоційні дії: кричати, кидатися речами, матюкатися, плакати, бити щось, рвати, ламати. Але є нюанс: якщо в тебе, крім накопичених емоцій, є ще й втома, то нічого цього ти не зробиш, у тебе просто не буде сил", - пояснює біолог.

За його словами, проживання емоцій є дуже ресурсозатратною справою, а не відпочинком. 

 "При втомі ж треба лежати й нічого не робити, хіба що періодично розслаблятися, спостерігати за природою, гуляти, а також смачно й добре їсти", - зазначає він.

Фахівець із нейронауки вказує, що виходить замкнене коло: у людини  одночасно накопичилися як емоції, так і втома. На його думку, щоб з ними впоратися, потрібні взаємно протилежні рішення.

"Коли я був у такому стані, то проживав емоції маленькими сетами: більшість часу лежав і залипав у гаджети, але періодично вставав за будильником і йшов дивитися на щось гарне, щоб трошечки відгальмуватися, — наприклад, на квіти. Потім це мене починало бісити, йшов додому, кричав, матюкався, знову залипав у гаджети. І так десятки ітерацій щодня впродовж тижня. Поступово десь під кінець тижня починає попускати", - додає Чорноморець.

Важливо! Ця публікація заснована на останніх та актуальних наукових дослідженнях у сфері медицини та має виключно загальноінформаційний характер. Публікація не може бути підставою для встановлення будь-яких діагнозів. Якщо ви захворіли або потребуєте діагнозу, зверніться до лікаря!

Джерело матеріала
loader