Український вчений зафільмував, як його розглядала зграя пінгвінів
Український вчений зафільмував, як його розглядала зграя пінгвінів

Український вчений зафільмував, як його розглядала зграя пінгвінів

Український вчений зафільмував, як його розглядала зграя пінгвінів. Також в Національному антарктичному науковому центрі розповіли, наскільки близько можуть птахи підійти до людини.

- В Антарктиці людям не можна наближатися до тварин, але навпаки це правило не працює. Особливо це стосується найчисленніших сусідів наших полярників – субантарктичних пінгвінів. Здебільшого вони не бояться людей і часом самі виявляють до них цікавість. Тож якщо присісти на камінчику десь поруч з океаном і поринути в думки, то можна незчутися, як поруч з'явиться чимало пінгвінів. Саме так вийшло в озонометриста 29-ї УАЕ Сергія Якущенка на мисі Пінгвін-Пойнт нашого острова Галіндез. Зграя чорно-білих птахів рушила в його бік і зацікавлено роздивлялася, — розповіли в фейсбуці центра.

Інколи пінгвіни намагаються спробувати на дзьоб елементи одягу чи екіпірування полярників. Наприклад, посмикати за шнурки на черевиках.

Деякі пінгвіни гніздують досить близько до української станції "Академік Вернадський", подекуди використовують для цього її споруди. Тож за ними українські полярники можуть спостерігати прямо з вікон.

  • У середині жовтня українські біологи нарахували на своєму остров Галіндез понад 3,5 тисячі пінгвінів. Переважно це субантарктичні пінгвіни, але серед них є дві пари “адельок”.
  • 20 жовтня вчені станції імені Вернадського виявили унікальний айсберг із прісною водою.
Джерело матеріала
loader