У Дніпрі оголосили День жалоби за жертвами російського ракетного обстрілу
У Дніпрі оголосили День жалоби за жертвами російського ракетного обстрілу

У Дніпрі оголосили День жалоби за жертвами російського ракетного обстрілу

У Дніпрі оголосили День жалоби після російського масованого удару, в якому загинули п'ятеро людей. Серед жертв був підліток. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак у своєму телеграм-каналі.

- Дніпро сьогодні у жалобі. У скорботі за тими, кого вбили росіяни, завдавши по місту ракетних ударів. П'ять втрачених життів... Співчуття рідним та близьким, - написав чиновник.

Мер Дніпра Борис Філатов опублікував розпорядження, в якому доручив усім державним установам у День жалоби приспустити національні прапори на будинках. У документі градоначальник також закликав усі приватні підприємства міста приєднатися до читання пам'яті жертв російського обстрілу – вивісити на будинках українські прапори з чорними стрічками.

Йдеться про ракетний обстріл, який зазнав мирний Дніпро в ніч проти 26 жовтня. РФ атакувала ракетами житлові будинки та лікарню імені Мечникова. Внаслідок цього загинули п'ятеро мирних громадян, серед яких - 14-річна дівчинка. Ще 21 особа отримала поранення, з них 7 перебувають у лікарні – 17-річний хлопець у тяжкому стані.

  • 26 жовтня глава МВС Ігор Клименко повідомив, що під час ракетного обстрілу у Дніпрі загинули дружина та старша донька співробітника поліції. Врятувати вдалося лише його молодшу дочку.
  • 26 жовтня армія Росії також завдала ударів дронами по Києву, внаслідок чого загинула 15-річна дівчинка. Ще п'ятеро мирних людей дістали поранення.
Джерело матеріала
loader