Домашній курячий рулет: просто, смачно та без консервантів
Домашній курячий рулет: просто, смачно та без консервантів

Домашній курячий рулет: просто, смачно та без консервантів

Цього разу у соціальній мережі фудблогер Наталія Жук поділилася смачним та простим рецептом домашнього курячого рулету.

За допомогою курячого філе та стегна ви зможете створити неймовірно смачну страву, яка порадує вас та ваших близьких.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 500 г курячого стегна зі шкіркою
  • 23 г суміші для засолювання м'яса

Приготування:

Почніть із підготовки курячого м'яса. Наріжте смужками куряче філе і перекладіть в миску. Зі стегна зніміть шкірку і видаліть кістку, потім наріжте кубиками м'ясо. Рекомендується нарізати філе та стегно різними формами, щоб рулет краще тримав форму.

Тепер додайте спеції. Використовуйте суміш для засолювання м'яса, але можна взяти будь-яку іншу універсальну суміш, яка складається з нітритної солі, глюкози, натуральних трав і спецій. На 1 кілограм м'яса потрібно близько 23 г суміші – столова ложка із гіркою. Добре перемішайте м'ясо з приправою, накрийте миску та поставте в холодильник на 12 годин. Також не забудьте посипати сумішшю шкірку, якщо ви плануєте її використати.

Після цього підготуйте рукав для запікання. Розріжте його і викладіть шкіру, потім додайте м'ясо, утворюючи щільний рулет. Зав'яжіть рулет у кількох місцях товстою ниткою.

Покладіть рулет на решітку в холодну духовку і випікайте при температурі 75-80°C протягом 3,5-4 годин. Важливо не відчиняти дверцята духовки під час запікання.

Останні новини України:

Весь секрет у соусі: кулінар показав, як смачно приготувати картоплю.

Улюблений осінній десерт: рецепт легкого яблучного пирога з корицею.

Три топові маринади для курки: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво поділився рецептами.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader