Як розмножувати алое вера: спосіб, який працює на 100%
Як розмножувати алое вера: спосіб, який працює на 100%

Як розмножувати алое вера: спосіб, який працює на 100%

Розмножувати алое можна кількома способами - насінням, листовим способом, живцями і "дітками". Флорист назвала найефективніший варіант.

Ви дізнаєтеся:

Алое- досить популярна рослина, яку, в принципі, необхідно мати в кожному домі, оскільки вона має безліч медичних властивостей. Сік алое має бактерицидну, ранозагоювальну, протизапальну дію та дуже допомагає в разі опіків. Також алое - гарний косметичний засіб і навіть використовується в кулінарії. Таким чином, що більше алое в домі, то краще. Головне питання - як розмножувати алое вера. На Youtube-каналі Classy Flowers розповіли всі нюанси цього процесу.

Як зробити так, щоб алое пустило коріння

Розмножувати алое можна кількома способами - насінням, листовим способом, живцями і "дітками".

Отримати насіння алое можна лише під час цвітіння, але домогтися цього досить складно. Рослині необхідний шок, щоб вона зацвіла. Якщо вам цікаво спробувати, читайте матеріал: Алое вміє цвісти: як змусити столітник випустити стрілки в домашніх умовах.

Також можна купити насіння в магазині, і це найнадійніший спосіб розмноження алое. Насіння досить швидко прокльовується, буквально за кілька тижнів. Таким чином, через кілька місяців ви отримаєте маленькі рослини з добре розвиненою кореневою системою.

Листовий спосіб розмноження алое також досить довгий і трудомісткий. Тому варто піти найпростішим шляхом - розмножувати алое "дітками".

Алое продукує при гарному догляді дуже багато "діток". Вони ростуть на коренях або на материнській рослині, легко відокремлюються та дуже швидко починають рости.

Щоб розсадити алое, потрібно взяти довгий горщик балконного типу без дренажних дірок. Побоюватися того, що ви заллєте алое водою, не варто.

"Річ у тім, що коли ви садите багато рослин в один горщик, то небезпека переливу і загнивання коренів практично зникає. Рослини ніби смокчуть воду одна в одної. Вони дуже швидко втягують воду у своє листя і не дають загнивати дрібнішим рослинам", - розповіла флорист.

Для сукулентів можна купити готовий ґрунт або приготувати суміш самостійно. Для цього потрібно змішати в рівних пропорціях торф, річковий промитий пісок і чорнозем.

Чорнозем складається з гною і гумусу, тобто містить велику кількість органічних поживних речовин, що просто необхідно для молодих "діток" для того, щоб вони швидко пішли в ріст.

Торф забезпечуватиме аерацію коренів, тобто доступ кисню, а річковий пісок виступить як дренаж.

Загалом, алое дуже невибаглива рослина. Вона може рости в горщиках, іноді навіть з мізерним ґрунтом, і не потребує особливого догляду. Головна умова для вирощування алое - достатня кількість світла. Найкомфортніше рослина почуватиметься на південному або південно-східному вікні.

Флорист порадила періодично пересаджувати алое в об'ємніший вазон, оскільки коріння у рослини дуже потужне і зазвичай займає весь об'єм горщика.

Відстань між "дітками" має бути приблизно п'ять сантиметрів. Якщо рослини великі, то більше. Якщо дрібніші, то можна садити їх густіше.

"Дітки" в алое дуже легко відокремлюються, не потрібно боятися їх зламати. Навіть якщо вони не мають своєї кореневої системи, то все одно добре приживуться на новому місці.

Просто висаджуйте їх у порядку черги один за одним у новий вазон, поступово відокремлюючи від материнської рослини.

Якщо ви бачите на рослинах сухе листя, то його необхідно видалити.

Іноді на алое можна побачити червоні й сухі червоні кінчики. Це ознака того, що рослина перебувала при холодній температурі. З підвищенням температури алое знову зазеленіє.

Поливати алое потрібно влітку частіше, а взимку - рідше.

Дивіться відео - Найпростіший спосіб розмножити алое:

Раніше Главред писав, чи можна виростити троянду з живця в картоплі - флорист викрила обман.

Youtube-канал Classy Flowers

На Youtube-канал Classy Flowers підписані 339 тисяч осіб.

Авторка - флорист з Канади та розповідає про те, як робити квіткові композиції власноруч, також ділиться ідеями для декорування і дає поради щодо садівництва.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала
loader
loader