Кут молодості: 6 вправ, які допоможуть прибрати друге підборіддя
Кут молодості: 6 вправ, які допоможуть прибрати друге підборіддя

Кут молодості: 6 вправ, які допоможуть прибрати друге підборіддя

Багато людей почуваються некомфортно з другим підборіддям, крім того, воно додає віку. Але є й хороша новина: регулярні вправи допоможуть повернути чіткий овал обличчя і прибрати подвійне підборіддя.

Подвійне підборіддя — це скупчення жиру під підборіддям, шкіра і м'язова тканина якого з віком втрачають свою еластичність. Створюється враження другого, меншого за розміром підборіддя, через що обличчя виглядає візуально ширшим. Жінки вважають це непривабливим, унаслідок чого розвиваються комплекси, що чинять обмежувальний вплив на повсякденне життя. Ця анатомічна аномалія часто пов'язана з ожирінням, але не все так просто. Хоча це дійсно може бути пов'язано з неправильним харчуванням, важливу роль відіграють й інші чинники. Швидка і різка втрата ваги або гормональні зміни також можуть вплинути на еластичність. Крім того, причиною може стати неправильна постава. Про те, як повернути кут молодості та впевненість у собі, пише Fit For Fun.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найцікавіші новини зі світу шоу-бізнесу та світського життя!

Для боротьби з другим підборіддям було б доцільно насамперед позбутися зайвої ваги, переглянувши своє харчування та спосіб життя. Також існує безліч косметичних засобів, які обіцяють вирішити проблему. Але, перш ніж вкласти всі свої гроші та надії в дорогі креми й неперевірені гаджети, спершу спробуєте невелике тренування.

Тренування для шиї та підборіддя

Фото: Getty Images

Перед кожним тренуванням, яким би коротким і легким воно не було, слід зробити коротку розминку, щоб не отримати травму. Неважливо, стоїте ви чи сидите. Розслабте щелепу, рухаючи нижню щелепу вперед і назад. Потім робіть кругові рухи, ніби ви жуєте жуйку з відкритим ротом. Повільно відкрийте рот до упору і знову закрийте його. Розминка займає менше 20 секунд.

  • Тепер, коли ваша щелепа розслаблена, висуньте язик і спробуйте торкнутися кінчиком язика носа. Достатньо 10 секунд.
  • Відкрийте рот у формі літери "О" й утримуйте це положення протягом 10 секунд.
  • Надуйте губи, як селфі, і затримайтеся в такому положенні на 30 секунд.
  • Зробіть вдих, відкиньте голову назад і дивіться у стелю. Стисніть губи і повільно видихайте, поки не вийде все повітря.
  • Для цієї вправи ви можете використовувати невеликий м'яч — якщо у вас немає м'яча, ви також можете використати маленьку банку з-під напою або подібний предмет, який ви зможете покласти під шию, і спробувати утримати предмет. Затримайтеся на 30 секунд, а потім знову розслабтеся.
  • Похитайте головою, повертаючи її зліва направо і назад. Виконуйте вправу повільно, у жодному разі не ривками. Це допоможе розтягнути м'язи шиї.

Як бачите, навіть при напруженому графіку є можливість приділити собі дві хвилини на невелике тренування. Ви можете повторювати ці прості вправи до десяти разів за своїм бажанням.

Що ще допоможе прибрати друге підборіддя?

Фото: Freepik
  • Контрастний душ. Він рекомендується не тільки в разі целюліту, а й у боротьбі з другим підборіддям.
  • Регулярний масаж. Масаж стимулює кровообіг і забезпечує розслаблення.
  • Рідина. Вода була і залишається незамінною і є справжньою чудодійною зброєю, якою багато хто нехтує в повсякденному житті.
  • Пряма постава. Правильна постава і піднятий погляд захищають хребет і плечі та безпосередньо впливають на наш зовнішній вигляд.
  • Заняття спортом. Фітнес — важлива складова фізичного перетворення. Недостатньо просто скоригувати свій раціон. Не хвилюйтеся, вам не обов'язково мучити себе в спортзалі щодня, але заради вашого здоров'я і краси варто знайти заняття, яке приноситиме вам задоволення і підтримуватиме у формі.

Нагадаємо, в якому порядку наносити засоби для догляду за шкірою.

Раніше Фокус писав про те, що косметолог розповіла, з якого віку починати користуватися anti-age косметикою.

Цей матеріал має виключно інформаційний характер і не містить порад, які можуть вплинути на ваше здоров'я. Якщо у вас є проблеми, зверніться до фахівця.

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader