Південна Корея назвала умови для постачання зброї Україні
Південна Корея назвала умови для постачання зброї Україні

Південна Корея назвала умови для постачання зброї Україні

Джерело

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль висловив готовність розглянути можливість надання військової допомоги Україні. Звісно ж, це залежить від обсягів військової співпраці між Росією та Північною Кореєю. 

Ці заяви були зроблені президентом під час спільного виступу з польським колегою Анджеєм Дудою. Юн Сок Йоль підкреслив, що Сеул не залишиться байдужим до відправки північнокорейських військових у Росію.

«Якщо Північна Корея використає свої спецпідрозділи у війні в Україні, ми будемо поступово підтримувати Україну і розглянемо можливість вжиття заходів для забезпечення безпеки на Корейському півострові», — зазначив президент. 

При цьому він уточнив, що наразі Сеул не займається постачанням летальної зброї Україні. Однак готовий аналізувати цю ситуацію та діяти більш гнучко, відповідно до наступних кроків КНДР.

Південна Корея є одним із найбільших експортерів зброї у світі. Вона має арсенал танків, бронетехніки та артилерійських систем. Також присутні великі запаси боєприпасів.  

Юн Сок Йоль вже в квітні 2023 року згадував про можливість передачі зброї Україні. Тоді він зауважив, що для цього необхідні певні умови: «масштабні атаки на цивільних осіб, різанина чи серйозні порушення міжнародного гуманітарного права». Як бачите, все це вже було.

Тож у жовтні 2024 року уряд Південної Кореї заявив про можливість постачання Україні летальної зброї. Вже на фоні перекидання північнокорейських військових до Росії. 

Американське видання The Wall Street Journal, посилаючись на колишнього розвідника з Росії, повідомило ще один цікавий факт. Угода про стратегічне партнерство між Росією та Північною Кореєю, підписана у червні, містить конфіденційні пункти.

Відповідно до угоди, КНДР зможе спочатку направити в Україну близько тисячі своїх військових, а згодом — більше. Українська розвідка додає, що в обмін на бійців КНДР отримає від Росії фінансову підтримку та ядерні технології.

Название источника
Yonhap
Ссылка на материал
https://en.yna.co.kr/view/AEN20241024008551315?section=national/diplomacy
Теги за темою
Україна Зброя
Джерело матеріала
loader