Монро, Падалко, Суханов та Сумська приєдналися до написання всеукраїнського радіодиктанту
Монро, Падалко, Суханов та Сумська приєдналися до написання всеукраїнського радіодиктанту

Монро, Падалко, Суханов та Сумська приєдналися до написання всеукраїнського радіодиктанту

До Дня української писемності та мови відбувся Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, який щороку проводить "Суспільне" на своїх платформах. У 2024-му автором диктанту "Магія голосу" стала письменниця Оксана Забужко, а у прямому ефірі його зачитав поет та військовий Павло Вишебаба. Хто зі знаменитостей приєднався до всеукраїнської ініціативи читайте у нашому матеріалі.

Монро

Третій рік поспіль диктант разом з усією Україною пише блогер та телеведуча Монро.

- Друзі, я сподіваюся ви знайшли зошити та ручки і пишете диктант національної єдності 2024 року. Я пишу втретє і в приємному очікуванні, - підкреслив блогер.

Фото: instagram.com/monritta

Наталія Сумська

Актриса Наталія Сумська також приєдналася до радіодиктанта національної єдності. Вона писала текст разом з іншими учасниками ініціативи у стінах Києво-Могилянської академії.

- Очікування найкращі. Головне, що ми приєднуємось до диктанта. І такий ювілей, це дуже хвилюючий момент і особливо у цьому центрі писемності – найдавнішого нашого навчального закладу – Києво-Могилянської академії. Звичайно, я читала її (Оксану Забужко – Авт.). Це екстраординарна особистість, але я просто її люблю дивитися, слухати, як вона акторськи це все гарно читає, жестикулює. Сьогодні послухати її написаний особливий текст буде дуже цікаво, - зауважила артистка в ефірі "Суспільного". - Це мій вияв, мій заклик до об'єднання. Не дарма ж називається "диктант національної єдності". Ми маємо об'єднуватися. Коли, як не зараз, у найстрашніші часи.

Фото: youtube.com/Українське радіо

Марічка Падалко та Олексій Суханов

Ведучі 1+1 Марічка Падалко та Олексій Суханов цього року писали диктант разом із сотнею інших охочих у Національному педагогічному університеті ім. Михайла Драгоманова.

– Прийшли до університету писати диктант національної єдності, – наголосила Падалко у соцмережах.

Фото: instagram.com/marichkapadalko

Наталія Діденко

Метеоролог та телеведуча Наталія Діденко взяла участь у всеукраїнській ініціативі з дому. У Facebook вона зізналася, що слухала диктант по радіо.

Фото: facebook.com/tala.didenko

Команда Українського Радіо у 2000 році розпочала Всеукраїнський радіодиктант національної єдності для єднання навколо мови. Щорічне проведення радіодиктанту перетворило його на найбільший флешмоб, який об'єднує українців та знавців української мови по всьому світу.

У 2024 році День української писемності та мови відзначатимуть 27 жовтня. Свято було засноване у 1997 році указом президента.

Джерело матеріала
loader