Засуджено адміна Telegram-каналу, в якому під виглядом погоди ухилянти обмінювалися інформацією про «повісточників» ТЦК
Засуджено адміна Telegram-каналу, в якому під виглядом погоди ухилянти обмінювалися інформацією про «повісточників» ТЦК

Засуджено адміна Telegram-каналу, в якому під виглядом погоди ухилянти обмінювалися інформацією про «повісточників» ТЦК

У уехавших белорусов появляются странные аккаунты в Telegram с привязкой к белорусскому номеру

Гайворонський районний суд Кіровоградської області визнав місцевого жителя винним у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 18 жовтня.

Наприкінці травня 2024 року чоловік пристав на пропозицію невстановленої особи щодо адміністрування Telegram-каналу «Гайворон ПОГОДА в місті». У спільноті участі обмінювалися інформацією про місця, де представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки проводять мобілізаційні заходи. Систематично розміщувались повідомлення з інформацією про час та місце вручення повісток співробітниками ТЦК та СП в Голованівському районі Кіровоградської області, що давало можливість особам призовного віку уникати отримання таких повісток.

Причому з метою конспірації у групі використовували умовні позначення нібито погодних умов у регіоні. «Сонце», «сонячно», «без опадів» означало відсутність представників ТЦК та СП і поліції. Дописи «хмара», «гроза» і т.п. означало їх присутність і  спільні наряди ТЦК та СП і поліції на певній локації.

У вироку наводяться публікації із цього Telegram-каналу за період 30 травня — 20 червня цього року: «Велика біла хмара. Під завʼязку набита громом. Поїхала тільки що в сторону село Гайворон», «Гроза біля епіцентру нижче млина», «Яка погода вокзал?», «Млин сонячно», «с.Гайворон переїзд сонячно», «В сторону базара двигается тучка», «Завтра в Завалі буде гроза по квартирам», «маслозавод без опадів», «вокзал сонце»,«похмуро в Завалі», «файно, маркет, коло технікуму хмара пʼє каву, «с. Гайворон, центр, туча на пасаті», «Годину назад там дві похмурі хмарки з блискавками стояли, схоже досить стоять», «На кільці біля заправки сонце», «Березівка без опадів сонце», «Хмара полетіла на Долинівку зі сторони Червоного, «На сьогодні штормове попередженя в с. Покровське, очікується гроза зі шквалом))» та ін.

До суду надійшов обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості.

Чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі умовно. Його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader