Як варити курячі яйця, щоб потім легко і швидко зняти шкаралупу: секрет досвідчених господинь
Як варити курячі яйця, щоб потім легко і швидко зняти шкаралупу: секрет досвідчених господинь

Як варити курячі яйця, щоб потім легко і швидко зняти шкаралупу: секрет досвідчених господинь

Однак, вихід є. Потрібно всього лише запам'ятати кілька простих рекомендацій, стверджує USETI.org.

Щоб яйця легко очистилися, варіть їх правильно

  1. Свіжі яйця варяться гірше. Якщо ви любите купувати свіжі домашні яйця, варто дати їм полежати в холодильнику. Такі яйця будуть добре чиститись, а ось свіжі яйця краще залишити для інших страв.
  2. Яйце не має бути холодним. Не варто відправляти в киплячу воду яйце, яке ще хвилину тому було в холодильнику. Подібний перепад температур для швидкого очищення не підходить.
  3. Воду слід підсолити. Щоб без складнощів почистити яйця, потрібно додати сіль під час їхнього варіння. Найважливіше, зробити це до того, як ви кинули у киплячу воду сам продукт.
  4. Дайте остигнути у холодній воді. Після варіння не варто відразу ж починати чищення. Наповніть холодною водою миску і перекладіть у неї курячі яйця приблизно на 15 хвилин.
  5. Яйця потрібно "побити". Шкарлупа буквально сама "злетить" з яйця, якщо його після варіння "побити" ложкою. Тільки не перестарайтеся – якщо шкарлупа трісне одразу в багатьох місцях, зняти її може бути проблематично.

Експерти переконують, якщо дотримуватися цих простих правил, то процес очищення яєць від шкаралупи буде легким.

Сподобався лайфхак? Тоді дізнайтеся, як правильно варити курку на бульйон, а як для салату.

Джерело матеріала
loader