У Євросоюзі LinkedIn оштрафували на 310 мільйонів євро
У Євросоюзі LinkedIn оштрафували на 310 мільйонів євро

У Євросоюзі LinkedIn оштрафували на 310 мільйонів євро

Штрафу підрозділ Microsoft зазнав через обробку персональних даних для таргетування реклами без згоди користувачів.

Ірландська комісія із захисту даних у четвер оштрафувала компанію LinkedIn на 310 мільйонів євро за незаконну обробку персональних даних для таргетування реклами на користувачів у Євросоюзі. Про це повідомив Reuters.

«Обробка персональних даних без належної правової підстави є явним і серйозним порушенням фундаментального права суб’єктів даних на захист даних», — заявив заступник голови комісії Грем Дойл.

Минулого року Microsoft заявила, що очікує стягнути з ірландського регулятора штраф у розмірі близько 425 мільйонів доларів США для свого підрозділу LinkedIn.

У LinkedIn заявили, що справа пов'язана з претензіями 2018 року щодо деяких заходів цифрової реклами в ЄС.

«Хоча ми вважаємо, що дотримувалися Загального регламенту захисту даних (GDPR), ми працюємо над тим, щоб наша рекламна практика відповідала цьому рішенню до кінцевого терміну, встановленого регулятором», — йдеться в заяві LinkedIn.

Ірландська комісія із захисту даних розпочала розслідування практики обробки даних LinkedIn після скарги, поданої до французького регулятора даних. LinkedIn, як і багато інших великих технологічних компаній, має європейську штаб-квартиру в Ірландії, а це означає, що місцеві регулятори мають забезпечувати дотримання правил ЄС.

Нагадаємо, комісія із захисту даних Ірландії оштрафувала компанію Meta Platforms на 91 млн євро за ненавмисне зберігання паролів деяких користувачів без їхнього захисту чи шифрування.

Фото: LinkedIn / Pexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Євросоюз Microsoft
Джерело матеріала