В ЄС LinkedIn оштрафували на €310 мільйонів за незаконну обробку даних користувачів
В ЄС LinkedIn оштрафували на €310 мільйонів за незаконну обробку даних користувачів

В ЄС LinkedIn оштрафували на €310 мільйонів за незаконну обробку даних користувачів

Ірландська комісія із захисту даних у четвер оштрафувала LinkedIn на 310 мільйонів євро (335 мільйонів доларів) за незаконну обробку персональних даних з метою надання таргетованої реклами для користувачів у Євросоюзі.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Рішення також включає в себе наказ для LinkedIn, яка належить Microsoft, привести обробку даних у відповідність до Загального регламенту ЄС про захист даних.

Заступник голови ірландського регулятора Грем Дойл заявив, що обробка персональних даних LinkedIn без відповідної правової бази є «явним і серйозним порушенням фундаментального права суб'єктів даних на захист даних».

У LinkedIn заявили, що справа пов'язана з претензіями 2018 року щодо деяких заходів цифрової реклами вЄС.

«Хоча ми вважаємо, що дотримувалися Загального регламенту захисту даних (GDPR), ми працюємо над тим, щоб наша рекламна практика відповідала цьому рішенню до кінцевого терміну, встановленого IDPC», - йдеться в заяві LinkedIn.

Ірландська комісія із захисту даних розпочала розслідування практики обробки даних LinkedIn після скарги, поданої до французького регулятора даних. LinkedIn, як і багато інших великих технологічних компаній, має європейську штаб-квартиру в Ірландії, а це означає, що місцеві регулятори мають забезпечувати дотримання правил ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, комісія із захисту даних Ірландії (DPC) оштрафувала компанію Meta Platforms на 91 млн євро за ненавмисне зберігання паролів деяких користувачів без їхнього захисту чи шифрування.

Фото: mobileadvertisingwatch.com

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader